Farvel til stor dansk kaffekæde: Det skal den hedde

Inden året er omme har samtlige kaffebarer fået nyt navn

Alle Baressoer er inden året er omme blevet til Espresso House. Fot Olivia Loftlund
Alle Baressoer er inden året er omme blevet til Espresso House. Fot Olivia Loftlund

Det begyndte for præcis 19 år siden. Kenneth Luciani fra Esbjerg havde boet en årrække i udlandet, og som hjemvendt undrede han sig over, at her ikke var deciderede kaffebarer.

Så sammen med hustruen Inger besluttede han at etablere sin egen kæde helt fra bunden. Baresso blev navnet. Den første kop kaffe blev serveret på Højbro Plads i hjertet af København i maj 2000.

Tæt på Kenneth blev mangemillionær på Baresso

I juni 2015 solgte han de 50 kaffebarer for et hemmeligt trecifret millionbeløb til det gigantiske tyske familiedynasti Jab Holding, der på samme tid købte den svenske kæde Espresso House - et navn, som alle danske Baressoer skulle have.

Det træder i kraft inden året er omme. 2019 bliver året, hvor Baresso bliver fortid i Danmark. De sidste ni Baressoer skal ombygges i år og bliver til Espresso House.

'Baresso og Espresso House enhederne i Danmark er nu sammenkørt og matcher hinanden i forhold til både produkter, kultur og værdier. Konvertering af de resterende Baresso kaffebarer forventes afsluttet i indeværende år,' skriver selskabet i ledelsesberetningen i årsregnskabet, som viser, at bundlinjen er vokset til 5,8 mio. kr. i 2018 mod et underskud på 6,4 mio. kr. i 2017.

Kæden tæller nu samlet 59 kaffebarer.

Ejeren JAB Holding holder til i Luxembourg og er ejet af en af verdens rigeste og mest pressesky familier, den tyske Reimann-familien, som anslås at være god for over 120 mia. kr.

For nyligt kom det frem, at stifterne var nazi-sympatisører og benyttede tvangsarbejdere i form af franske krigsfanger og russiske civile. Derfor vil familien donere 75 mio. kr. til velgørenhed, skrev den tyske avis Bild i marts.

Fødevarer Eksperter rystede: Hygiejnechok i Baresso og Espresso House

Se også: Rigmandsfamilie betaler for nazi-fortid

Det er ikke blot på Peter Larsen Kaffe A/S, at der er sket et generationsskifte. Efter 23 år med bopæl i Viborg-pragtvillaen Sønæs overlod Claus Bertelsens forældre, Kirsten og ’Kaffe-Kaj’ Bertelsen, for nogle måneder siden også huset til næste generation. Foto: Anita Greversen Tæt på Kaffekongerne: Disse familier høster formuer på det sorte guld

Se også: Eksperter frygter Espresso House på Riget

 

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere