Genialt: Denne tallerken skal få tykke thailændere til at tabe sig

Nyudviklet tallerken skal skære 30 kalorier af de alt for tykke thailænderes måltider

Se hvordan Den absorberende tallerken virker i denne pr-video for projektet.

Thailændere er alt for tykke - faktisk de næst tykkeste i det sydøstlige Asien efter folk fra Malaysia -  og det skal der saftsuseme gøres noget ved. Nu. Mener Thai Health Promotion Foundation, en statsejet fond, der er sat i verden for at inspirere og motivere enkeltpersoner og organisationer til en føre en sundere livsstil.

Årsagen til at der triller så mange tykke thailændere rundt er landets fede køkken, som ofte svømmer i lækker sovs. Det smager så godt, at der ikke er udsigt til, at thailænderne ændrer madvaner. Så nu har Thai Health Promotion Foundation og reklamebureauet BBDO Bangkok opfundet 'Den absorberende tallerken', skriver Ad Week.

Se også: Gourmet-restaurant bliver til burgerkæde

'AbsorbPlate' - Den absorberende tallerken - har 500 huller der hver kan opsamle 0,014 ml olie, så thailænderne ikke spiser den. (Foto fra video)
'AbsorbPlate' - Den absorberende tallerken - har 500 huller der hver kan opsamle 0,014 ml olie, så thailænderne ikke spiser den. (Foto fra video)
 

Tallerkenen er inspireret af en svamp og har 500 små huller, der opsamler den fede olie fra maden, mens der spises, så blodtryk og kolesterol-tal kan styrtdykke. Hver hul kan indeholde 0,014 ml - i alt syv ml hvilket svarer til 30 kalorier fra hvert måltid hver dag. Mens smagen bevares.

Det er da genialt. Med mindre der er tale om en bøf bearnaise. Så er det nærmest kriminelt.

Se også: Pizza-kongen hylder dansk pizzeria: Blandt verdens bedste

65 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere