Ekspert i madforgiftning afslører: Her er seks madvarer jeg ikke tør indtage

Den amerikanske advokat Bill Marler har brugt de seneste tyve år på at specialisere sig i sager om madforgiftning. Den grundige viden har ændret hans kost

Upasteuriseret mælk og bøffer der ikke er gennemstegte, står ikke på menuen hos Bill Marler. (Foto: Colourbox).
Upasteuriseret mælk og bøffer der ikke er gennemstegte, står ikke på menuen hos Bill Marler. (Foto: Colourbox).

Gennem de sidste tyve år har den amerikanske advokat, Bill Marler, ført et hav af erstatningssager om madforgiftning og vundet svimlende 600 millioner dollar til sine klienter (godt 4.1 milliarder kroner/red).

De mange sager har givet Bill Marler en viden, som få matcher, om hvilke madvarer, der kan være farlige at indtage. I et blogindlæg på 'Food Poison Journal', løfter han sløret for, hvordan det har ændret hans kost.

Se også: Bakterier i bowlinghal sendte 40 til tælling

Helt specifikt er der tale om seks madvarer, som Bill Marler, ikke kunne drømme om at indtage:

1) Rå østers.

Ifølge Marler har han i de sidste fem år set flere eksempler på folk, der har fået madforgiftning efter at have indtaget rå østers, end han har oplevet gennem de seneste tyve år tilsammen. Marler forklarer, at den globale opvarmning har hævet temperaturerne i havene, hvilket giver perfekte forhold for sygdomsfremkaldende bakterier og viruspartikler, der ender i de østers. som vi forbrugere slubrer i os.

2) Forskåret og vasket frugt og grønt.

Bill Marler fortæller at han undgår disse som pesten. Det er selvfølgelig dejligt belejligt og nemt, at frugt, salat og andre grønsager på forhånd er skåret og vasket, men Marler vurderer, at dette betyder større risiko for at madvarerne bliver kontamineret. I stedet køber han uvasket frugt og grønt og fortærer det indenfor tre til fire dage, for at nedsætte risikoen for listeria - en bakterie, der trives i dit køleskab.

3) Rå spirer.

Mahler kunne aldrig drømme om at spise bønnespirer - eller andre former for rå spirer: - Der har været alt for mange tilfælde af coli-og salmonella udbrud i rå spirer. Jeg spiser dem derfor aldrig, konstaterer han.

4) Rødt kød.

Den amerikanske advokat bestiller sine bøffer gennemstegt. Kødet skal opvarmes til 71 grader for at slå bakterier som E. coli og salmonella ihjel. 

5) Rå æg.

Selv om Mahler erkender, at det aldrig har været mere sikkert, at spise æg, så husker han stadig den store salmonella epidemi i 1980'erne. - Risikoen i dag er langt mindre, men jeg spiser kun æg der er godt tilberedt, lyder meldingen.

6) Upasteuriseret mælk og juice

Ifølge Bill Marler er den nye trend med at drikke upasteuriseret mælk og juice ikke nødvendigvis godt for dit helbred. Madforgiftningseksperten vurderer at risikoen for, at blive syg på grund af bakterier, virus og parasitter er langt større i mælk og juice der ikke er pasteuriseret.

Det er ren roulette, når du stikker hånden i køledisken og fanger en kylling. Hver tredje af fjerkræene, som Fødevarestyrelsen har testet indeholder campylobacter. (Foto: Colourbox) Vagthund Russisk roulette: Tusindvis bliver syge af maden

93 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere