Øko-mystik i økologisk luksusbageri

Fødevarekontrollen har afsløret en ikke-økologisk råvare i brød fra den økologiske luksus-bagerkæde Emmerys

- Hos Emmerys bager vi 100 procent økologisk, påstår den succesrige bagerkæde, som gerne tager en halvtredser for et øko-brød.

Men noget stemmer ikke helt. Ikke alt er 100 procent økologisk.

Fødevarekontrollen afslørede nemlig i fredags under et uanmeldt kontrolbesøg på Emmerys brødfabrik i Valby, at der anvendes et ’ikke økologisk bagehjælpemiddel’.

Klokkeklar overtrædelse

'Det indskærpes at der ved forarbejdning af økologiske fødevarer kun må anvendes økologiske ingredienser,' skriver Fødevarekontrollen.

Det er ifølge Fødevarekontrollen en klokkeklar overtrædelse af økologireglerne, så Emmerys fik en indskærpelse og lovede, at ’vi stopper straks med at bruge midlet og anskaffer et økologisk produkt.’

Se også: Efter konkurs: Emmerys klar til ny offensiv

Men Emmerys’ direktør Christian Wounlund afviser, at der er fuppet med økologien.

- Det virkede ikke

- Vi har i nogle produkter anvendt et ikke-økologisk produkt, fordi det økologiske ikke virkede. Vi får et økologisk produkt inden længe, lover han.

Han siger, at han faktisk godt må bruge et konventionelt produkt, når der ikke findes et øko-alternativ.

- Derfor har vi gjort indsigelse over for Fødevarestyrelsen, siger direktøren.

Ked af omtale

- Jeg er meget træt af sagen, og ked af, at den nu får omtale, for økologi betyder alt for os. Hverken jeg eller produktionschefen var til stede under kontrolbesøget. Havde vi været det, er jeg overbevist om, at vi ikke havde fået indskærpelsen, siger Wounlund.

Se også: Konkursramt luksusbager tjener atter penge

Se også: Emmerys bager ikke sit eget brød

26 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere