TV: Farlige stoffer i din mad - Pas på her

Børn er især i risiko for at få for mange farlige stoffer via maden, siger eksperter. Se her hvorfor du skal passe på tørrede frugter

Ekstra Bladet har i de sidste dage sat fokus på farlige stoffer i din mad. Selv om myndighederne holder øje med tilsætningsstoffer, er der stadig alvorlige huller.

Se i klippet ovenfor, hvad farve tørrede abrikoser i virkeligheden har. Og hvorfor det er vigtigt at vide for din egen sundheds skyld.

Hjerneskader i fostertilstanden er bare en af de alvorlige konsekvenser pesticider kan være skyld. Foto: Tariq Mikkel Khan. Fødevarer - 8. dec. 2014 - kl. 09:42 TV: Så giftig er din frugt

Fødevarer - 9. dec. 2014 - kl. 16:00 TV: Pas på - kræft i madpakken

Børn i fare
- Man skal selv holde styr på hvor meget, man indtager af den enkelte vare af de problematiske stoffer. Myndighederne udregner ud fra en normal diæt, men problemet er jo bare, at børn kan spise mere af noget end andet, og alt er testet på voksne osv. Derfor er det dybt kompliceret, siger Jesper Toft, der er lektor og forfatter til E-nummerguiden.

Farlig cocktail
Ekstra Bladet har talt med flere eksperter, der også udtrykker bekymring for det, man kalder cocktail-effekter, som er de alvorlige konsekvenser, det kan have, når vi får små mængder af farlig kemi fra mange forskellige steder.

- Bare fordi du er under grænseværdien for et stof, så er det ikke nødvendigvis beskyttelse nok, siger Philippe Grandjean, der er professor og forsker i miljømedicin.

Se også: EU-politiker om kemi-kaos i vores mad: Det er ikke godt nok

Se hvilke stoffer, du skal kende her.

Interaktivt element

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen