Fup-mærkejakker til salg på nettet

ekstrabladet.dk afslører tøjsvindelfirma i Kina, der snyder danske forbrugere, når de køber billige Canada Goose-jakker online

Det er en rigtig dårlig idé at købe vinterjakken hos netbutikken, Canadagoosebutik.dk, hvis du vil holde dig varm til vinter. Enten får du ingenting, eller også får du en uægte gåsedunjakke - og det er allerværst. (Screendump: canadagoosebutik.dk)
Det er en rigtig dårlig idé at købe vinterjakken hos netbutikken, Canadagoosebutik.dk, hvis du vil holde dig varm til vinter. Enten får du ingenting, eller også får du en uægte gåsedunjakke - og det er allerværst. (Screendump: canadagoosebutik.dk)

Leder du efter en lækker vinterjakke på nettet, skal du se dig godt for. Du risikerer nemlig at stå tilbage uden overtøj og med tomme lommer.

Canada Goose-svindlere tømmer urutinerede tilbudsjægeres lommer, når de lokker med lidt for gode tilbud på populært vintertøj. E-handelsfonden har siden oktober fået 12 henvendelser fra forbrugere, der har investeret i billige vinterjakker fra det populære canadiske tøjimperium eller med det franske luksusmærke, Moncler. Især forældre beder om hjælp, fordi deres teenagebørn har spildt tøjpenge på svindelbutikkerne.

Enten har børnene ikke fået jakkerne, eller også har de modtaget en uægte gåsedunjakke og kan se langt efter at få deres penge tilbage.

Sælger dyre jakker til halv pris
En af fupbutikkerne, der sælger Canada Goose-jakker til billigere penge end de legale danske distributører, er onlinebutikken Canadagoosebutik.com.

Den frister på dansk kunderne med mange forskellige mærkejakker - til meget lave priser.

Du kan for eksempel købe en Canada Goose Women's Trillium Parka, der ved et tjek hos en dansk distributør koster 5000 kroner, til kun 2299 kroner. Her skal du betale med betalingskort, og du vil ifølge netbutikken få tilsendt jakken. Men det er en rigtig dårlig idé.

Ingen eller falsk jakke
Slår du til, risikerer du enten slet ikke at få nogen vinterjakke eller at få en jakke, der aldrig har set skyggen af de gåsedun, som er Canada Gooses varemærke. Og med mindre du er ligeglad med, om jakken er falsk eller ægte, så står du allerværst som forbruger, hvis du modtager en falsk jakke med posten.

- Hvis de trækker pengene, men du ikke får jakken, kan du få din bank til at tilbageføre beløbet til dig. Du skal i så fald kunne bevise, at du ikke har modtaget jakken. Men får du en kopivare, er der ikke noget at gøre, siger Maria Jensen, jurist i e-handelsfonden, til ekstrabladet.dk.

e-handelsfonden advarer forbrugerne mod at indgå nethandler, hvor tilbuddene virker lidt for gode til at være sande.

Svindel fra Kina
Ifølge Maria Jensen bør alarmklokkerne ringe allerhøjest, hvis firmaet oven i købet beder dig om at overføre et beløb til en konto. Så kan du nemlig godt regne med, at dine penge vil være blæst væk ligeså hurtigt som plukkede gåsedun på en stormfuld vinteraften.

Canadagoosebutik.com holder ifølge hjemmesiden til i Vancouver i Canada. Men hjemmesiden er registreret af en person, der anvender falsk navn og en hotmail-adresse. Hjemmesiden ligger hos et kinesisk webfirma. Det tilhørende telefonnummer - i Beijing i Kina - er lukket. En mail, der blev sendt til det påståede Canada-firma, blev opfanget af en robot i London, England.

Svindleren sov
Samme person har indregistreret flere andre fupbutikker med skandinavisk klingende navne - blandt andet varmvinter.net og motebutik.eu - hvor sproget er et sammensurium af dansk, svensk og norsk - formentlig computeroversat.

Varmvinter er indregistreret på adressen Wuhen Road i Shanghai.

Her virker det telefonnummer, der er angivet. Da Ekstra Bladet ringer svarer en søvndrukken stemme, der efter lidt pusten grynter et:

- Yeah?

- Hello. I'm looking for Canadagoosebutik, Gogogdp and Varmvinter. Do you speak English?

- No.

Herefter blev røret smidt på.

Har du købt uægte tøj på nettet, så skriv til kup!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen