Gasvarmere kan give livsfarligt stød

Hvis du har et varmeapparater firmaerne Lope eller CIBA skal du passe på: De kan give livsfarligt stød

Ovnen EPOL6200 er igennem to år solgt i Silvan og Bauhaus. Den kan være livsfarlig og kaldes nu tilbage. (Foto: PR-foto Lope Handel A/S)
Ovnen EPOL6200 er igennem to år solgt i Silvan og Bauhaus. Den kan være livsfarlig og kaldes nu tilbage. (Foto: PR-foto Lope Handel A/S)

To forskellige typer gasvarmer, den ene solgt i Silvan og Bauhaus-butikker over hele landet, bliver nu kaldt tilbage, da de kan give livsfarligt elektrisk stød.

Sikkerhedsstyrelsen har ved en kontrol fundet flere alvorlige sikkerhedsmæssige fejl på ovnene, som giver risiko for elektrisk stød når man bruger ovnene.

Den ene gasovn, EPOL6200, bliver forhandlet af firmaet Lope Handel A/S og er solgt i 1400 eksemplarer i perioden november 2010 til juli 2012.

- Heldigvis har der ikke været nogen som er kommet til skade, det er på grund af et rent rutinemæssigt tjek fra Sikkerhedsstyrelsen som gør, at vi får kendskab til de her fejl, siger Morten Nielsen, direktør i Lope Handel A/S, til ekstrabladet.dk.

Fejlen opstod, da den kinesiske producent ændrede på konstruktionen af produktet, men da dette skete efter produktet var blevet sikkerhedsgodkendt i Danmark, blev fejlen ikke opdaget, oplyser Lope Handel til Ekstra Bladet. Importøren har videresolgt ovnene i den tro, at alt var i orden, og ikke været opmærksom på faren før Sikkerhedsstyrelsen udtog produktet til en stikprøvekontrol.

Ovnene er nu trukket tilbage fra butikkerne og firmaet har udsendt en pressemeddelelse for at få folk, som har købt ovnen, til at levere den tilbage til butikken hvor den er købt.

Pas også på Wecamp
Sikkerhedsstyrlesen er også stødt på en anden farlig gasovn, som kommer fra firmaet CIBA og hedder Wecamp 404010.

På den ovn er der også konstateret risiko for stød, da der flere steder er direkte adgang til de strømførende dele, skriver Sikkerhedsstyrelsen.

CIBA har ikke umiddelbart udsendt nogen meddelelse til pressen for at gøre forbrugere opmærksom på, at ovnen er trukket tilbage.

Ekstra Bladet har kontaktet firmaet for en kommentar og afventer svar.

Har man købt en af de pågældende gasovne, skal man undlade at bruge den og aflevere den tilbage til den forhandler, hvor den er købt.

1 af 2 Denne model ovn, Wecamp404010, er også farlig, advarer Sikkerhedsstyrelsen. (Foto: Sikkerhedsstyrelsen)
2 af 2 Ovnen EPOL6200 er igennem to år solgt i Silvan og Bauhaus. Den kan være livsfarlig og kaldes nu tilbage. (Foto: PR-foto Lope Handel A/S)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen