Læser: Posten koster mig 6000 kr om måneden

Lars Nielsen fik ikke kommunens breve og svarede derfor ikke på dem. Nu er han røget fra sygedagpenge til kontanthjælp

Lars Pedersen ryster på hovedet, når Post Danmark truer med, at der kun leveres post, hvis brevkassen står i skellet. Trods den reglementerede placering har han nærmest ikke fået post siden februar 2011. (Foto: Privatfoto)
Lars Pedersen ryster på hovedet, når Post Danmark truer med, at der kun leveres post, hvis brevkassen står i skellet. Trods den reglementerede placering har han nærmest ikke fået post siden februar 2011. (Foto: Privatfoto)

Det var en medarbejder på Vordingborg Kommune, der gjorde Lars Nielsen opmærksom på, at breve til ham og konen kom retur til rådhuset. Vel at mærke at syv måneder efter, de oprindeligt var blevet sendt.

- Ugen før påske fik jeg at vide, at de havde ti breve liggende, der var kommet retur, selvom navn og adresse stod korrekt. Posten havde mærket dem med 'ubekendt på adressen', siger Lars Nielsen til ekstrabladet.dk. (Se et eksempel her)

Sammen med konen flyttede han til Møn i februar 2011, og siden har han stort set ikke fået post. Det har haft store konsekvenser for dem begge.

Læs også:

Se også: Værdiløst tilsyn med Post Danmark

- Fordi jeg ikke har reageret på tre breve fra kommunen, er jeg røget ud af sygedagpengesystemet og over på kontanthjælp. Det betyder 6000 færre kroner om måneden. Udbetalt. For min kones vedkommende blev hun kaldt til jobsamtale i maj, men vi modtog først brevet i december, forklarer han.

Han har haft ringet til Post Danmarks kundeservice et utal af gange. Han har også talt med distriktschefen og den lokale postmester, men lige lidt har det hjulpet.

- En dag var forbindelsen kappet til både telefon, internet og fjernsyn. Det viste sig, at TDC havde sendt os to breve, som vi aldrig havde set skyggen af, siger Lars Nielsen.

Læs også:

Se også: Minister trækkes ind i sag om Posttilsynet

Parret ved aldrig helt, hvad der bliver lukket for næste gang.

- Det er lidt utrygt. Vi ringer rundt til el, vandværk og så videre, som vi ved, skal betales. Så beder vi om at få alt sendt på mail, siger Lars Nielsen.

Den bøn kan kommunen dog ikke opfylde. De sender stadig post med 'snail mail' til Lars Nielsen.

Læs også:

Se også: Uofficiel postregel: Lad de store breve stå

Sammen med konen bor han til leje i huset på Møn, og udlejeren har haft en postboks tilmeldt adressen. Det har forvirret Post Danmark.

- Al post til den adresse – uanset hvilket navn, der står på kuverten – bliver lagt i postboksen, siger kommunikationschef hos Post Danmark Lars Kaspersen til ekstrabladet.dk.

Set fra Post Danmarks synspunkt er brevene leveret til postboksen helt reglementeret. At udlejer ikke har givet lejer besked om, at der er kommet post, er en sag mellem de to parter.

Læs også:

Se også: Ok med 183.000 forsinkede breve dagligt

Så er det naturligvis beklageligt, at lejer og udlejer ikke har snakket om breve, postbokse og den slags. Hvis en lejer har problemer med at få post, kan det derfor være en god idé at tjekke, om der skulle være en postboks meldt til på adressen.

Når det kunne tage syv måneder, fra kommunen sendte sine breve til de kom retur, er forklaringen simpel.

- Så lang tid tog det, før postboksen var helt fyldt, og vi blev nødt til at tømme den, siger Lars Kaspersen.

Post Danmark har nu kigget i udlejers postboks, og der lå ganske rigtigt 20-25 breve til Lars Nielsen og hans kone. De bliver nu afleveret på adressen i parrets egen brevkasse.

[anmeldelse]

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere