Rejsekortet flår pensionisterne

Pensionister skal betale op til 522 procent mere for deres billet med det nye rejsekort. Ældresagen klager nu til transportministeren

Rejsekortet er markant dyrere end de traditionelle billetter for pensionisterne, men også unge der rejser på Wildcard, bliver flået. (Foto: Kristian Linnemann)
Rejsekortet er markant dyrere end de traditionelle billetter for pensionisterne, men også unge der rejser på Wildcard, bliver flået. (Foto: Kristian Linnemann)

Ældresagen har sendt en officiel klage til Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) over urimelig forskelsbehandling for pensionister med Rejsekort, der i nogle tilfælde skal betale seks gange mere - svarende til 522 procent - for den samme billet som almindelige voksenrejsende med Rejsekort, skriver DR Sjælland.

Pensionistbillet: 47 kroner
En af de pensionister, der har mærket de groteske priser på egen pengepung, er Else Jensen fra Everdrup på Sydsjælland som har brugt rejsekortet mellem Vindbyholt og Kalundborg.

- Efter klokken 19 der koster turen for en almindelig voksen 7,56 kroner, mens man som pensionist skal betale 47,04 for den samme tur. Det er helt grotesk, siger Else Jensen.

Ældresagen klager
Det er især fra Syd- og Vestsjælland at klagerne er strømmet ind til Ældresagen, der nu beder Transportministeren sørge for gennemskuelige priser med Rejsekortet - og øjeblikkeligt stop for forskelsbehandling.

- Vi har sendt en appel til Transportministeren for at få ham til at stoppe den urimelige forskelsbehandling af såvel ældre som unge passagerer, siger seniorkonsulent i Ældresagen, Mirjana Saaby til DR Sjælland. Også unge, der benytter sig af DSB's Wild Card snydes for de samme rabatter som almindelige passager med Rejsekort er i stand til at opnå.

De groteske priseksempler kommer bag på DSB, som varsler at aftenrabatterne for voksenrejsekortet forsvinder til april, og at det vil udjævne den tårnhøje forskel.

0 kommentarer
Vis kommentarer