Camping-køleskab er livsfarligt

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod gaskøleskab fra Camp Forever, som kan udlede livsfarlige mængder kulilte

Sikkerhedsstyrelsen advarer nu imod gaskøleskabet fra Camp Forever, fordi det  udleder alt for høje koncentrationer af kulilte. (Foto: Sikkerhedsstyrelsen)
Sikkerhedsstyrelsen advarer nu imod gaskøleskabet fra Camp Forever, fordi det udleder alt for høje koncentrationer af kulilte. (Foto: Sikkerhedsstyrelsen)

Campister, der de seneste år har investeret i nyt køleskab, bør se nærmere på producent og model.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod campingkøleskabe af mærket Camp Forever og typen XC-60G.

Køleskabene kom under mistanke efter en ulykke, hvor en bedstemor og hendes to børnebørn blev kulilteforgiftet i et kolonihavehus.

Stor risiko for alvorlige ulykker
Sikkerhedsstyrelsen har herefter testet to af køleskabene, og de udledte begge langt mere kulilte end den tilladte grænseværdi.

Køleskabene er designet til brug i campingvogne, kolonihaver, fritidshuse og på både, og kombinationen af kulilte og disse snævre bebyggelser får styrelsen til at slå alarm.

- Taler vi om en svag person, berusede personer eller mindre børn, vurderes risikoen for en alvorlig ulykke til at være særdeles stor, siger Bjarne Holm, ingeniør i Sikkerhedsstyrelsen, ifølge en pressemeddelelse.

Over 100 er solgt
Køleskabene er importeret af selskabet Nibe Caravan Center, som gik konkurs i 2010. Firmaet vurderes at have solgt mindst 100 af de farlige køleskabe til forhandlere over hele landet.

Skulle man have et af farlige køleskabe stående, anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man lader være med at bruge det på grund af 'stor risiko for alvorlige ulykker'.

I stedet opfordres man til at aflevere køleskabet, hvor det er købt.

0 kommentarer
Vis kommentarer