Dating.dk afslører hvor du bor

Velkommen til stalker-drømmeland: Pas på dine indstillinger, hvis du bruger app'en hjemmefra, ellers afslører dating-app'en hvor du bor

Bolette havde ikke tænkt over, at andre kunne se hvor hendes hus lå placeret, da hun sagde ja til denne formulering i dating.dk's app. (Foto: Screendump)
Bolette havde ikke tænkt over, at andre kunne se hvor hendes hus lå placeret, da hun sagde ja til denne formulering i dating.dk's app. (Foto: Screendump)

Det er nok de færreste net-datere, som har lyst til at lægge deres adresse ud i datingprofilen. Men bruger man Dating.dk's mobil-app, kan andre brugere se, præcis hvor man er, når man logger på.

Siger du ja til at få 'vist mere præcise afstande' - så siger du samtidig ja til, at andre, vidt fremmede datere kan finde frem til, hvor du befinder dig via dating-app'en.

Logger du på hjemmefra, sætter applikationen en gps-knappenål direkte ned i din adresse.

Se også: Dating.dk: Vi laver det om - måske

Lidt for præcis
Hvor præcist placeringen bliver vist kom bag på dating.dk-medlem Bolette, der først opdagede det, da en IT-kyndig ven gjorde opmærksom på det.

- Han sagde: Er du klar over, at mændene på dating faktisk kan se, hvor du bor? Jeg ved ikke specielt meget om IT, så jeg sagde bare: Hvad?!, siger Bolette, der på grund af sin stilling som selvstændig iværksætter ikke har lyst til at stå frem med sit rigtige navn.

Slut med anonymiteten
Applikationen gør livet lettere for potentielle stalkere, som via app'en kan finde frem til, hvor ellers anonyme dating-brugere befinder sig.

Da Bolette fik vist, hvor let det var for helt fremmede netdatere at se hvor hun boede igennem Dating.dk's app, blev hun nervøs:

- Én ting er, hvis du bor i etagebyggeri, hvor de ikke kan se, præcis hvilken lejlighed der er din. Men jeg bor i hus, så hvis der er en eller anden klam type, som ser min profil, så kan han faktisk opsøge mig og pludselig stå derude og ringe på døren. Det er da enormt scary, siger Bolette.

Vidste ikke, hvad det betød
Når du bruger app'en, skal du svare på, om du 'ønsker at få vist mere præcise afstande baseret på din lokation'.

Mange brugere vil ikke være klar over, hvad det betyder at klikke på den lille ja-boks, når de logger på app'en, mener Bolette. Det gjorde hun i hvert fald ikke selv.

- Jeg har da sikkert trykket ja til det på et tidspunkt, men jeg anede da ikke, at det var det, jeg havde sagt ja til. Men jeg tror i den forstand, jeg er typisk for mange kvinder: Vi bruger computer og iphone, men vi har ikke sat os så meget ind i det, og vi siger bare automatisk 'Ja, ja' til de der forespørgsler, uden at tænke over, hvad det egentlig betyder, siger Bolette til ekstrabladet.dk.

Sådan fungerer det:
Dating'dk's app giver mulighed for at søge på 'dates i nærheden' af hvor man bor via telefonens GPS-chip.

Oplysningerne gives helt ned på vej-niveau og med en GPS-knappenål i din placering, som angives med præcisering på cirka 10 meter.

Oplysningerne bliver også vist, når du ikke er logget på via telefonen. Vi testede 'Bolettes' profil to dage i træk, og her kunne man stadig se hendes placering, selv om hun ikke havde været logget ind via telefonen.

App'en kan ikke indstilles til automatisk at lade være med at oplyse din lokalitet. Du skal aktivt sige nej, hver gang du logger på. Siger du ja, bliver du ifølge vores test ikke spurgt igen.

Du bliver ikke logget ud automatisk, når du lukker applikationen på en iPhone. Det skal gøres ved at gå ind under 'indstillinger' på din telefon, hvor du skal slukke programmet. På Android-mobiler bliver du dog logget ud automatisk.

Bruger du dating-app'en? Skriv til kup!, hvis du har haft nogle uønskede oplevelser med den.

0 kommentarer
Vis kommentarer