Fik smadret sit øje af fyrværkeri

Fyrværkeriet fra T. Hansen begyndte at skyde projektiler ud af bunden direkte mod 48-årige Jan Sigetty Bøje og hans børn

- Heldigvis var det ikke børnene, der kom til skade. Og jeg kan stadig gøre alle de ting, jeg gerne vil, siger Jan Bøje. (Foto: Claus Bonnerup)
- Heldigvis var det ikke børnene, der kom til skade. Og jeg kan stadig gøre alle de ting, jeg gerne vil, siger Jan Bøje. (Foto: Claus Bonnerup)

Freelance kameramand for TV2 og TV3, Jan Sigetty Bøje, 48, blev nytårsaften så alvorligt ramt af fyrværkeri i sit højre øje, at læger på Aarhus Universitetshospital besluttede at fjerne det.

– Efter nytårsmiddagen tog min storebror og jeg alle børnene ud for at affyre noget børnevenligt nytårsfyrværkeri. Batterier og de mindre ting. Som det første tog min bror et batteri, som vi læste teksten på for at placere det rigtigt, siger Jan Bøje fra sygesengen til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Han sælger ulovligt krudt: Hvor meget vil du have?

Læste brugsanvisning
Den 48-årige og hans familie, der bor i Florida, var hjemme på juleferie i Aarhus-bydelen Risskov.

- Min bror fandt et plant sted, mens jeg holdt børnene i hånden 30 meter væk i den anden ende af haven. Batteriet skød fyrværkeriet op, men begynde så at skyde ud gennem bunden, hvilket fik det til at vælte på grund af rekyl.

Mens de rigtige raketter skød horisontalt ind til naboen, gik det frygteligt galt.

- Batteriet begynde at skyde ud gennem bunden med små metalkugler som projektiler. Samme størrelse som et øjeæble. Det første ramte mig lige i øjet. Det gjorde latterligt ondt.

Læs også: Se også: T. Hansen gav chokolade for revnet øje T. Hansen gav chokolade for revnet øje

På række til likvidering
Jan Bøje skreg, mens blodet fossede ned over hans hvide skjorte, og han løb ind i huset.

- Heldigvis kastede alle børnene sig ned bag en båd. Batteriet blev ved med at skyde som et artilleri. Børnene havde stået på række, som om de skulle likvideres. Derfor er jeg egentlig meget lykkelig, fordi det ikke ramte børnene. Jeg er glad for, det var mig, der tog den eneste kugle, men den kunne nu godt have ramt forbi.

Lægen fortalte senere, at det var som at vinde i lotto - bare omvendt. Sandsynligheden for at blive ramt i øjet er ufattelig lille.

- Ret chokerende fik jeg at vide, at mit øje var med til at redde mig, fordi øjet virker som en lille klump vand, som stopper kuglens fart. Den nåede dog at brække alle knogler omkring øjet.

Som den eneste i flokken havde Jan Bøje ikke sikkerhedsbriller på.

- Jeg fik at vide, at hvis jeg havde haft sikkerhedsbriller på, var det gået meget værre. Kuglen ville have splintret brillerne. Vi havde ellers gjort alt for at pakke børnene ind i sikkerhedsbriller og høreværn.

1 kommentar
Vis kommentarer