Vi vil have oplevelser i julegave

Et faldskærmsudspring er langt fra en utænkelig julegave i år, hvor danskerne i høj grad vil have oplevelser under juletræet

Faldskærmsudspring, chokolademassage eller andre oplevelser bliver noget af det, der ligger under juletræet i år. 8,2 milliarder kroner bruger vi på julegaverne. (Foto: Colourbox)
Faldskærmsudspring, chokolademassage eller andre oplevelser bliver noget af det, der ligger under juletræet i år. 8,2 milliarder kroner bruger vi på julegaverne. (Foto: Colourbox)

Chokolademassage, Ferrari-køretur, faldskærmsudspring, hotelophold og ølsmagning. Det er nogle af de oplevelser, rigtig mange danskere får til jul i år. Det vurderer Dansk Erhverv over for Kristeligt Dagblad.

- I takt med at danskernes velstandsniveau er steget, kan det være svært at finde på en gave, som folk står og mangler. At give en oplevelse er en anden form for gave, som kan deles med andre. Gaven bliver simpelthen en oplevelse i sig selv, siger Mette Feifer, chefkonsulent hos Dansk Erhverv, til avisen.

To milliarder kroner mere end normalt
Og i julen bruger vi rigtig mange penge på gaver. I år bliver det ifølge Dansk Erhverv til 8,2 milliarder kroner. Det er næsten to milliarder mere, end vi normalt bruger på forbrug i en gennemsnitsmåned.

Dansk Erhverv har foretaget en handelsundersøgelse blandt 229 detailvirksomheder, der viser, at oplevelsesgaverne er i højsædet i år.

Hos Danske Kroer & Hoteller, hvor de sælger gavekort til oplevelser, mærker man danskernes interesse for oplevelsesgaver. En fjerdedel af det tocifrede millionbeløb, man her hiver ind årligt på gavekortene, lægger danskerne til jul.

- De seneste tre-fire år har vores salg af oplevelsesgavekort været stærkt stigende, og i år har vi indtil nu haft et fantastisk godt salg. Vi forventer helt sikkert at kunne holde det gode salg i december, og det store ryk kommer i de sidste uger op mod jul, siger direktør for Danske Kroer & Hoteller Jørgen Christensen til Kristeligt Dagblad.

Også legetøj og bøger
Oplevelsesgaver.dk mærker også kraftig efterspørgsel på oplevelsesgaver. Her går danskerne i år typisk efter gavekort til Ferrari-køretur til herrerne og chokolademassage til kvinderne, fortæller direktør Nicolai Bille Krogh.

Dansk Erhverv vurderer, at den danske julehandel i år vil vokse cirka 200 millioner kroner i forhold til sidste år. Udover oplevelsesgaverne smider vi i høj grad køkkenudstyr, smykker, bøger, legetøj og spil under juletræet.

Hvad ønsker du dig til jul? Skriv din kommentar neden for, eller send en mail til kupnyhed@eb.dk, hvis du mener, at du har fundet en julegave helt ud over det sædvanlige.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen