Vi hader, når kollegerne roder

'Det er alle de andre, der roder', mener halvdelen af os, når det flyder på arbejdspladsen. Drop de løftede pegefingre, lyder et råd til at undgå irritation

Det giver dårlig stemning på arbejdspladsen, når det flyder med rod. Men vi er hurtige til at give alle de andre skylden, viser undersøgelse. (Foto: Colourbox)
Det giver dårlig stemning på arbejdspladsen, når det flyder med rod. Men vi er hurtige til at give alle de andre skylden, viser undersøgelse. (Foto: Colourbox)

Stabler af brugte kaffekopper og læssevis af papirer, der til sidst begynder at falde ned på gulvet. Nogle af os efterlader et syndigt rod, når vi går hjem fra arbejde, mens andre efterlader et klinisk støvsuget skrivebord ved fyraften.

Drop bebrejdelserne
Men kun fem procent af os, vil indrømme, at vi er nogle gedigne rodehoveder, og at kollegerne er bedre til at rydde op efter sig. Det viser en undersøgelse, som analysevirksomheden Wilke har foretaget for nyhedsbureauet Newspaq.

50 procent mener, at det er alle andre, end dem selv, der for eksempel efterlader brugt service i køkkenet i stedet for at stille det i opvaskemaskinen. 45 procent svarer, at de er lige så gode til at holde orden som andre kolleger.

Alexander Kjærulf, forfatter og ekspert i arbejdsglæde, mener, at rodet giver dårlig stemning, men at vi skal indstille bebrejdelserne af kollegerne:

- Når vi bliver irriterede over, at tekøkkenet flyder, skal vi huske, at i sidste uge var det måske os selv, der ikke lige nåede at sætte kaffekoppen i opvaskeren, siger han til Newspaq.

Ryd op i fællesskab
Ifølge ham roder ingen med vilje.

- Vi bærer nag. Vi siger, 'nu er der igen en, der har tømt kaffekanden uden at brygge noget nyt.' Den slags kan pisse folk af i årevis. Men man må huske, at folk har travlt. Ingen roder i ond mening, siger han.

Kjærulf afviser, at sedler med teksten 'Din mor arbejder her ikke' får medarbejderne til at begynde at rydde op. I stedet skal man rose hinanden, når der bliver ryddet op. Og det er en god idé at rydde op sammen.

Roder du, eller er det alle de andre? Skriv din kommentar nedenfor.

0 kommentarer
Vis kommentarer