Vi er online på tønden

To ud af tre danskere er travlt optaget af andet end at skide, når de er på toilettet. Fremtidsforsker udelukker ikke samtaletoiletter i fremtiden

Det er ikke avisen, der trækker mest, når danskerne skal fordrive tiden på toilettet. Flest af os læser for eksempel tegneserier, mens over halvdelen bruger mobilen til at sms og tjekke nettet. (Foto: Colourbox)
Det er ikke avisen, der trækker mest, når danskerne skal fordrive tiden på toilettet. Flest af os læser for eksempel tegneserier, mens over halvdelen bruger mobilen til at sms og tjekke nettet. (Foto: Colourbox)

Anders And-blade, sms'er, internettet, aviser og computeren er nogle af de ting, vi bruger tid på, når vi sidder på toilettet. Det viser en meningsmåling, som analysevirksomheden Wilke har foretaget for nyhedsbureauet Newspaq.

To ud af tre danskere laver andet end blot at forrette deres nødtørft på det lille hus, viser undersøgelsen, der omfatter 508 adspurgte.

Afhængige af kommunikation
Mens flest af os, 78,9 procent, pløjer tegneserier, ugeblade og magasiner igennem, er 54,9 procent optaget af mobilen. Mobilen er derfor mere populær som tidsfordriv på lokummet end den klassiske avislæsning, og det undrer livsstilsekspert, Christine Feldthaus:

- Det er egentlig ret sjovt, at vi ikke udnytter pausen til at sidde og falde ind i os selv. Men at vi også skal være i kommunikation med omverdenen, når vi sidder og laver bummelum. Det er et udtryk for en zapperkultur, hvor vi er vant til at få stimuli ind hele tiden, siger hun.

Men seniorforsker ved Institut for Fremtidsforskning, Anders Bjerre, er ikke forundret:

- Det der med at være online, kan vi ikke droppe. Det er jo lige før, folk ikke kan sove længere, fordi de har sms- eller netstress. Og der er ikke nogen grund til at lade være med det på toilettet, siger han.

Fremtid med samtaletoiletter
Fremtidsforskeren vil heller ikke afvise endnu mere kommunikation på lokummet:

- Vi har jo allerede de store familiebadeværelser, og en bredere iscenesættelse kunne godt være på vej, så vi kunne se et såkaldt samtaletoilet. Eller en mobiltelefon til brusebadet, siger han.

Han og Feldthaus enige om, at toilettet er vores sidste helle i en travl hverdag, og Anders Bjerre mener, at - især mænd - har behov for at være alene på tønden:

- Toilettet kan blive det sted, hvor manden kan være sig selv. Der kan han sidde med sine egne drømme og læse motor eller et andet blad, uden at familien blander sig, siger han.

Læs også Mændbruger for lang tid på lokummet

Se i faktaboksen til højre, hvad vi laver på toilettet.

Hvad fordriver du tiden med, når du er på det lille hus? Kunne du forestille dig såkaldte samtaletoiletter? Skriv din kommentar neden for.

Det laver vi på toilettet:

- 65 procent svarer, at de kan finde på at lave andre ting, når de går på toilettet.

- 78,9 procent af dem svarer, at de læser magasiner, ugeblade eller tegneserier.

- 54,9 procent svarer, at de bruger mobiltelefonen til sms eller at gå på nettet.

- 54,3 procent svarer, at de læser avis.

- 13,2 procent svarer, at de bruger computeren.

- 10,1 procent spiller gameboy og lignende.

- 15,5 procent svarer, at de laver andet.

(Kilde: Wilke)

0 kommentarer
Vis kommentarer