Her er verdens stærkeste øl

Det skotske bryggeri BrewDog har skabt en øl der, med sine 55 procent alkohol, slår alle rekorder

Martin og James skabte bryggeriet BrewDog i 2007. Dengang var de begge 24 år. (Foto: Screendump, BrewDog.com)
Martin og James skabte bryggeriet BrewDog i 2007. Dengang var de begge 24 år. (Foto: Screendump, BrewDog.com)

Knap 10.000 kroner har en dedikeret øl-fanatiker fra Danmark givetvis ofret for de første to flasker af verdens stærkeste øl.

Øllen, som der kun er produceret 11 af, er blevet døbt 'The End of History', har en alkoholprocent på 55 og koster omkring 4.958 kroner flasken. Og som en ekstra unik og anelse mærkelig detalje sælges flaskerne i en udstoppet hermelin eller egern. Dyrene er alle døde i trafikken.

Brugen af døde dyr har vakt harme hos dyrevelfærdsorganisationer, som mener, det er perverst.

Helt ny tilgang til øl
BrewDog, der er baseret i Skotland, har krydret øllen med friske enebær og brændenælder fra det skotske højland. Derudover er øllen blevet udviklet ved hjælp af en ekstrem nedfrysningsteknik .

Øllen som selskabets medstifter James Watt kalder 'the beer to end all beers', er blevet skabt for at tilbyde øl fans flere alternativer.

- Vi ønsker at vise folk, at der er et alternativ til almindelige, masseproducerede øl, og i stedet introducere dem for en helt ny tilgang til øl, der kan forbedre øllens status i vores samfund i dag, skriver BrewDog på deres hjemmeside.

I november sidste år lancerede bryggeriet en 32 pct øl, som senere blev overgået af et tysk bryggeri, der fremstillede en øl med 40 pct alkohol - Det ville BrewDog ikke finde sig i, så bryggeriet skabte 'Sink the Bismark' på 41 pct.

Men nu har det skotske bryggeri så igen slået sin egen rekord med øllen 'The End of History', og skal man tro, det der står på hjemmesiden, er verdens stærkeste øl allerede udsolgt.

Udover at sælge unikke øl, tilbyder bryggeriet også øl fans muligheden for selv at skabe deres egne øletiketter.

Læs mere om bryggeriet her

1 af 2 Øllen er blevet døbt 'The End of History', har en alkoholprocent på 55 og koster omkring 4.900 kroner stykket. Flaskerne sælges i en udstoppet hermelin eller egern. (Foto: BrewDog)
2 af 2 Martin og James skabte bryggeriet BrewDog i 2007. Dengang var de begge 24 år. (Foto: Screendump, BrewDog.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere