Dansk Internetsvindler afsløret i USA

Mere end 50 personer har anmeldt Buydomains.dk til politiet for konto-lænsning. Nu er den kvindelige ejer fundet i USA, men hun benægter svindel

Christina Weberg benægter, at hun har svindlet sine kunder. (Foto: Tv2)
Christina Weberg benægter, at hun har svindlet sine kunder. (Foto: Tv2)

I aften i Kontant på DR kan du se hvordan firmaet Buydomains.dk, der sælger domænenavne, i mere end halvandet år har snydt deres kunder. En historie Ekstra Bladet tidligere har afsløret.

Mange oplever, at de uberettiget får trukket penge fra deres konti, og modtager regninger, som er dateret langt ud i fremtiden.

Udover hævede pengebeløb har mange kunder ikke kunnet flytte deres domænenavn til en anden vært, fordi det har været umuligt at få BuyDomains.dk til at udlevere de nødvendige koder, som skal bruges til et skifte.

I andre tilfælde har BuyDomains.dk trukket penge for fornyelse af årsabonnementer, men fornyelsen er aldrig sket - kunden har så pludselig måbende kunnet se sit domænenavn være opkøbt af andre.

Benægter skyld
Det har været umuligt at komme i kontakt med ejeren af Buydomains.dk, men nu er det lykkedes DRs Kontant, at finde frem til hende.

Hendes navn er Anne Christina Coppola alias Christina Weberg. Hun bor i Phoenix, USA.

Ekstra Bladet har tidligere kunnet afsløre, at Weberg mindst to gange er dømt i Italien for at købe domænenavne, som minder for meget om allerede kendte firmanavne.

Weberg benægter, at der er taler om bevidst snyd, men at en fejl i firmaets system er skyld i de tyvagtige trækninger fra kundernes konti, og hun lover overfor DR. at kunderne nok skal få deres penge igen.

Læs: Tidligere dømt lænser kunder på nettet

Familieforetagende
Når kunder har kontaktet Buydomains.dk på deres supporttelefon eller per mail, har de fået fat i kundeservicemedarbejderen Joan Svane.

Hun har tidligere hårdnakket påstået overfor Ekstra Bladet, at hun bare arbejder freelance for firmaet, og ikke kender dem på hovedkontoret i USA. Og derfor ikke kan gøre noget ved konti-lænsningerne eller udlevere koder.

Det har dog vist sig at være en lodret løgn.

Joan Svane er nemlig ejeren Christina Warbergs mor, og flere af Christinas domæner har adresse på moderens adresse i Stege, Danmark.

Læs: Kunder bliver lænset af BuyDomains.dk

Tror ikke på Weberg
En af de utilfredse kunder er Rita Linde, som gennem sit firma 10people har købt mange domænenavne af Buydomains.dk og fået trukket mere end 2000 kroner uberettiget fra sin konto. Rita tror ikke på, at hverken hun eller andre vil få en krone tilbage:

- Jeg er sikker på, at vi ikke får vores penge igen, siger Rita Linde.

Hun har oprettet en facebookgruppe, hvor andre ofre for net-svindlernes kan dele deres oplevelser. Facebookgruppen ' Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk?!' har fået 284 medlemmer, og på sidens debatforum vrimler det med skrækhistorier om snyd fra Buydomains.dks side.

Læs: Netfuskere ristes på nettet

Politianmeldt
- En del er blevet snydt. Derfor har jeg meldt Buydomains.dk til politiet, og det er vi mange, som har gjort, fortæller Rita Linde.

Michael Boelsen fra Nykøbing Falster Politi undersøger i øjeblikket sagen og fortæller, at han har modtaget mere end 50 anmeldelser på Buydomains.dk.

- Det er en ganske omfattende sag med mange involverede. Derfor tager det noget tid at få det samlede overblik, men jeg kan love, at vi arbejder så hurtigt vi kan, bedyrer Michael Boelsen.

I aftenens udgave af Kontant konfronterer Kåre Quist og hans medarbejdere de implicerede i den spegede sag om Buydomains.

Så se med i aften fra klokken 21:25 på DR

1 af 2 Rita Linde er én af de kunder, som er blevet snydt af Buydomains.dk. Og hun tror ikke på, at hun får en krone tilbage. (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 Christina Weberg benægter, at hun har svindlet sine kunder. (Foto: Tv2)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen