Top 3: Gem dine billeder her

Hvem skal passe på dine digitale billeder? Forbrugerstyrelsen har testet, hvor du bedst kan lagre dem. Læs resultatet her

De mindeværdige feriebilleder er rare at opbevare et sikkert sted, men hvor er nu det? (Foto: Colourbox)
De mindeværdige feriebilleder er rare at opbevare et sikkert sted, men hvor er nu det? (Foto: Colourbox)

Bange for at miste dine billeder? Flere og flere af os dropper de gamle støvede billedalbums til fordel for at have vores billeder liggende på computeren. Smart måske - men hvad nu, hvis den bliver stjålet eller går ned?

Du kan få dine digitale ting og sager sikret gennem online back-up systemer. Systemerne er en slags fjernlager, hvor du kan placere kopier af alle de vigtigste dokumenter og mapper på din computer. Det vil sige, at hverken brand, indbrud eller ulykker med en hammer kan bringe dit digitale gods i fare.

Nu har den danske forbrugerstyrelse lavet en liste over, hvilke udbydere af online backup-systemer, du kan være mest tryg ved.

Listen tæller i alt 25 danske og fem internationale back-up udbydere, som forbrugerstyrelsen har testet i forhold til brugervenlighed, sikkerhed, funktioner og pris.

Brugervenlighed tager kegler
Udbyderne kan i testen opnå en score på maksimalt 100 procent.

De to topscorere i testen BackupBank.dk og Saveme A/S ender begge med en samlet gennemsnitlig score på 83,3 procent.

Hvor BackupBank.dk tager kegler på funktioner og brugervenlighed, er det i følge forbrugerstyrelesen i Saveme A/S' tilfælde primært prisen, der giver point.

Testens absolutte taber Vor-Mail Mailhosting og online-backup fra firmaet I/S Mail2Net taber terræn på dårlig sikkerhed, hvor de kun scorer 28 procent samt utilstrækkelig brugervenlighed, som de ikke scorer mere end 19 procent på.

Topscorer: Målrettet det danske marked
BackupBank fik en af de bedste placeringer i testen. En repræsentant fra BackupBank, Jakob Holst, er 'fantastisk glad' for resultatet, og siger til Oestrogen.dk:

- Vi har brugt mange ressourcer på at gøre produktet let at bruge, udtaler han og fortsætter:

- BackupBank har helt fra start fokuseret på at etablere sig med et målrettet produkt til det danske privatmarked. Det har været vigtigt for os at forstå behovet hos en vilkårlig kvinde, mand og familie, når emnet backup kom på tale, er meldingen fra Jakob Holst.

Billeder fra vores liv
Og i følge ham skyldes virksomhedens succes til dels, at de har lavet deres research grundigt:

- Vores research indenfor feltet viser, at digitale billeder af alt fra fødsel til begravelse vægter højest, tæt fulgt af e-mail, dokumenter og adressekort. BackupBank Privat er vores bud på en løsning, der dækker danskerens behov for sikker online backup, siger han.

Men arbejdet med at gøre succesen total er tilsyneladende ikke slut endnu:

- Selv om vi nu er Danmarks online backup nr. 1, har vi ikke scoret 100 procent på alle punkter. Vi glæder os derfor til at fortsætte arbejdet med at gøre BackupBank endnu bedre for vores kunder.

Lav score: Følger brugernes ønsker
Adm. direktør Bo Andersen for virksomheden Kazabra, der er en af testens tabere udtaler til Oestrogen.dk:

- Kazabra.com blev oprindelig lanceret med fokus på hurtig tilgang og deling af billeder, film og dokumenter. Det betyder, at vi adskiller os markant fra andre aktører på markedet, da vi tilbyder vores brugere adgang til deres filer, uanset hvilken computer de benytter, og uanset hvor i verden, de befinder sig, forklarer han.

En simpel backup
Han mener, der er stor forskel på den service Kazabra tilbyder sammenlignet med de andre produkter i testen:

- De traditionelle backup tjenester tilbyder blot lagring af brugerens filer og data, hvilket betyder, at brugeren ikke kan arbejde online med sine billeder, film og dokumenter, som de kan på Kazabra.com.

Back up-testens vindere
4 ud af 5 stjerner
- BackupBank.dk

4 ud af 5 stjerner
- Saveme A/S

4 ud af 5 stjerner
- Nordic Backup A/S

Testens bundskrabere
1 ud af 5 stjerner
- KTA data

1 ud af 5 stjerner
- Kazabra

1 ud af 5 stjerner
- Vor-Mail Mailhosting og online-backup

Testen kan ses på Forbrug.dk

Backup af dine filer

Bærbare harddiske, smart software og endda online-tjenester har de senere år gjort det langt nemmere at tage sikkerhedskopi af dine data og familiebilleder. Det vil du sætte pris på, hvis din computer går i stykker eller bliver stjålet.

Læs mere på ITborger.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen