Kunder bliver lænset af BuyDomains.dk

Hvis du køber produkter fra BuyDomains.dk risikerer du at få din konto lænset. Nu har en kunde fået nok og lægger sag an

Rita Linde er blevet godt og grundigt træt af snyd fra BuyDomains.dk og vil nu melde firmaet til politiet. (Foto: Thomas Sjørup)
Rita Linde er blevet godt og grundigt træt af snyd fra BuyDomains.dk og vil nu melde firmaet til politiet. (Foto: Thomas Sjørup)

Rita Linde spærrer øjnene ekstra op, da hendes firma modtager en opkrævning for ydelser, som tilsyneladende er modtaget i 2011.

Regningen fra fremtiden er udstedt af BuyDomains.dk, hvor kommunikationsfirmaet 10people har købt domænenavne til deres hjemmesider.

Men det er langt fra første gang, 10people modtager uortodokse regninger fra BuyDomains.dk, det har stået på et års tid. Og de fiktive faktura bliver kombineret med uberettigede hævninger på firmaets konto.

- Jeg var overbevist om, at det var en fejl, det virkede meget uprofessionelt. Men da jeg så kunne se, at pengene var trukket fra kontoen, blev jeg mistænksom, fortæller Rita Linde, som er medejer af kommunikationsfirmaet 10people.

Flere regninger
I 2007 køber 10people en række domænenavne igennem firmaet BuyDomain.dk. Aftalen er, at der én gang om året skal betales for fornyelse af domænenavnene ved et såkaldt årsabonnement, men BuyDomains begynder pludselig at sende flere regninger for den samme ydelse. Flere er regningerne er dateret frem i tid - for eksempel med forfald i 2011.

I løbet af 2009 og 2010 modtager 10people fire fiktive regninger, og tre af regningerne resulterer i uautoriserede hævninger fra 10peoples VisaDankort, hvor der bliver hævet næsten 2000 kroner.

- I de første år gik alt efter bogen, men på et tidspunkt sker der et skifte i serviceniveauet og kundekontakten, forklarer Rita Linde.

Politianmeldelse
10people spærrer kortet og forsøger flere gange at kontakte BuyDomain.dk for at få pengene tilbage og opsige domænerne, men der bliver ikke svaret tilbage på mails, og kundeservicetelefonen går direkte på telefonsvarer.

Derfor har Rita Linde besluttet at tage sagen i egen hånd og anmelde fimaet til politiet.

- Selvom der jo ikke er tale om mange penge, er det princippet i det. Nethandel er blevet en vigtig del af vores tilværelse, og derfor er det vigtigt, at man kan have tillid til dem, man handler med, fortæller Rita Linde.

Hun har også oprettet en facebookgruppe: Har du oplevet noget lignende med Buydomains.dk, for at komme i kontakt med andre kunder, som føler sig taget ved næsen af firmaet. Hvis der er interesse, vil Rita Linde lave et fælles søgsmål mod BuyDomains.dk.

Ikke de eneste
10people er nemlig langt fra de eneste, som er blevet snydt af BuyDomains.dk. I flere debatforumer som Trustpilot og Eksperten kan du læse om andre, der har været udsat for lignende behandling.

Udover hævede pengebeløb har mange kunder ikke kunnet flytte deres domænenavn til en anden vært, fordi BuyDomains.dk ikke har udleveret de nødvendige koder, som skal bruges til et skifte.

I andre tilfælde har BuyDomains.dk trukket penge for fornyelse af årsabonnements, men fornyelsen er aldrig sket - Kunden har så måbende kunnet se sit domænenavn være opkøbt af andre.

Benægter ansvar
I den danske afdeling af BuyDomains står Joan Svane for kundekontakten, og hun er en svær dame at komme i kontakt med.

Det lykkedes dog Ekstra Bladet at konfrontere hende med de mange utilfredse kunder. Men Joan Svane benægter, at have noget som helst at gøre med økonomien i firmaet og henviser til det amerikanske hovedkontor.

Joan Svane fortæller, at hun bare arbejder for BuyDomains som freelancer, og ikke er ejer af den danske afdeling.

- Som freelancer har jeg ikke megen indflydelse på, hvad der sker i firmaet. Altså, jeg kan meddele de fejl, som jeg får at vide, der er. Så andet kan jeg ikke gøre – jeg har ikke adgang til systemerne, siger hun, og til spørgsmålet om det ikke er muligt for hende at lægge pres på det amerikanske hovedkontor, svarer hun:

- Som jeg altid skriver til folk, så er det eneste jeg kan gøre at sende deres mails videre til hovedkontoret, fordi det er dem, som må bringe det i orden!

Til sidst spørger vi Joan Svane, om hun vil fralægge sig ethvert ansvar, hvis BuyDomains.dk bliver politianmeldt, hvortil hun svarer:

- Ja, fordi jeg arbejder jo bare som freelancer en gang imellem. Så alt det dér, det kan jeg ikke have nogen løjer og andel i.

Hovedkontoret i USA, som Joan Svane taler om, er heller ikke til at komme i kontakt med. Ekstra Bladet får dog Joan Svane til at videresende en mail til hovedkontoret, men vi har ikke fået svar.

Ekstra Bladet følger op på sagen om BuyDomains.dk - Så hvis du har oplevet noget lignende, kan du skrive til redaktionen på kupnyhed@eb.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen