SuperBest åbner for online-handel

Nu kan du købe ind i SuperBest uden at forlade sofaen derhjemme. Coop Danmark er ikke klar til at hoppe med på e-handelbølgen

Sådan ser det ud ved indgangen til det nye online-supermarked. (Foto: Screendump)
Sådan ser det ud ved indgangen til det nye online-supermarked. (Foto: Screendump)

Mod et gebyr på 49 kroner for udbringning, kan du med få klik og et betalingskort nu købe brød, mælk, grøntsager og andre dagligvarer på nettet.

Det er SuperBest, der lancerer dagligvare-e-handel, så du ikke behøver at stå i kø i et inferno af skrigende unger, men blot klikke på det, du skal bruge, og få varerne leveret til din dør dagen efter.

Det er SuberBests kunder, der i stigende grad har efterspurgt nemmere måder at gøre hverdagens indkøb på.
- Vi har overvejet potentialet i flere år, men vi tror, at tiden er moden nu, siger markedschef i SuperBest Jens Visholm til ekstrabladet.dk.

Tidligere fiasko
I 1998 prøvede ISO-kæden, som i dag er en del af SuperBest, sig med e-handel. Det blev ikke nogen succes, men det skyldes, ifølge markedschef hos SuperBest, Jens Visholm, at:

- ISO's største fjende var datidens teknologi og kundernes manglende erfaring med betaling på nettet. Det var for langsomt og bøvlet at navigere rundt på siderne, lyder det fra Jens Visholm, der tilføjer, at kunderne dengang ikke havde stor tillid til betaling på nettet.

Sparer masser af tid
Chefkonsulent hos Retail Institute Scandinavia med speciale i konceptudvikling og strategi, Kasper Baldvinsson, er overbevist om, at forbrugerne er klar til at købe dagligvarer på nettet, fordi e-handel er hurtigere.

- Det handler ikke om prisbesparelser, men om at spare tid på indkøb. SuperBest går ud med et bredt sortiment og en god leveringsdækning, siger Kasper Baldvinsson til ekstrabladet.dk.

Men den nye ordning gælder ikke tilbudsvarer. Derfor må du selv ned i butikken, for at få fingre i dine yndlingspilsnere, når de er på tilbud. Men jo flere dagligvarebutikker, der hopper med på e-handelbølgen, desto bedre priser vil forbrugeren kunne finde, mener Kasper Baldvinsson.

Coop Danmark holder igen
Og det ser ikke ud til, at det bliver Coop Danmark, der kommer til at stå for det næste cyber-supermarked.

- Vor vurdering er, at tiden ikke er moden til at lave onlinedagligvarer. Hvis man skal gøre det ordentligt, skal man kunne levere hele sortimentet over hele landet. Det kræver, at der er en kritisk masse, der er parat til at anvende og betale for den service, og det tror vi ikke, at der er nu, siger Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til business.dk.

På den nye indkøbsplatform skal det være muligt at bestille varer inden klokken 24 og få dem leveret næste dag mellem klokken 16 og 20.

Løfterne skal holde
De ulemper, som Kasper Baldvinsson, kan komme på med SuperBests lancering af e-handel med dagligvarer er, hvis man ikke er 100 procent gearet til det.

- Hvis de lover noget, de ikke kan holde, er det jo et problem, men det ved SuperBest godt. Især set i lyset af den seneste tid, siger Kasper Baldvinsson og refererer til de gentagne kødskandaler.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere