Stort hår er på mode

Til det helt rigtige outfit høre også den helt rigtige frisure. Og her gælder, ifølge frisør Gun-Britt Zeller, de samme regler som med tøjet

Hårpudderen 'Star Dust' er et must, når Gun-Britt skal lave hår. Den er lavet af helt naturlige produkter som knækkede riskerner og hvede og bruges til at skabe volumen og fjerne fedtstof fra hovedbunden. Den fås i fire farver og koster 265 kroner. Du kan købe den gbproductsstore.dk. Der udover forhandles serien 'Simply' hos Matas.(Foto: Thomas Lekfeldt)
Hårpudderen 'Star Dust' er et must, når Gun-Britt skal lave hår. Den er lavet af helt naturlige produkter som knækkede riskerner og hvede og bruges til at skabe volumen og fjerne fedtstof fra hovedbunden. Den fås i fire farver og koster 265 kroner. Du kan købe den gbproductsstore.dk. Der udover forhandles serien 'Simply' hos Matas.(Foto: Thomas Lekfeldt)

Dit hår må aldrig undervurderes. Det kan enten redde eller fuldstændigt ødelægge et look, hvis der ikke er tænkt over håret.

Vinterens helt store trend er volumen. Med inspiration i forgangne tiders sexsymboler som Sophia Loren eller Farrah Fawcett skal der fuld fyld på håret, hvad end det er langt eller kort.

- Jeg opdagede teknikken, mens jeg var i New York for at lave modeuge. Over alt på gaden havde pigerne balletknuder og 1970'er inspireret hår på en up-datet måde, fortæller frisør Gun-Britt, mens hun demonstrere teknikken på kup! modeekspert Mayianne Dinesen.

Du kan selv lave dele af det. Det handler om at få løftet hårrødderne. Det gør man ved at tage en stiv børste og føntørre sit hår, mens man reder det fra side til side i hurtige bevægelser. Så er det vigtigt, at du bruger en hårspray med en masse volumen og fleksibelt hold. Ellers kan du gå til sin frisør og få det sat.

Ifølge Gun-Britt kan du med den rette børste-teknik få frisuren til at holde i fire-fem dage.

- Da jeg var en lille pige, var jeg ofte med min mor til frisør. Dengang var det helt normalt, at kvinderne gik til frisør en gang om ugen. Og det, tror jeg, er på vej tilbage. Folk skal give sig selv lov til at blive forkælet, men så skal prisen selvfølgelig også være derefter, siger Gun-Britt.

Få mere glæde af dit besøg hos frisøren

- Brug billeder, så turen til frisøren ikke ender i et frisuremareridt. Det er frisørens opgave at skabe en frisure, som passer til kundens ansigt. Det er enormt vigtigt at lytte og hjælpe sin kunde med at finde ud af, hvad det er, vedkommende vil have.

- Tid. Vælg en frisør som har sat mere end en halv time af til dig. Kommunikation er vigtigt for at få et godt resultat - og den slags tager tid.

- Hold igen med hårvasken. Specielt her om vinteren kan håret blive tørt. Derfor er det vigtigt ikke at vaske det for ofte. Brug i stedet hårpudder eller andre produkter som for eksempel tørshampoo, som kan suge fedt fra håret.

- Saltvandsspray. Er en anden måde at friske frisuren op på. Samtidig er det en måde at give fylde til tyndt og fladt hår, da det gør håret en anelse mere stift.

- Shampoo. Sørg for at vælge en shampoo og balsam som passer til din hårtype. Er du for eksempel gråhåret, er det vigtigt at vælge en shampoo med citron. Den holder håret hvidt og ikke gulligt.

Mode med Mayianne
Mode med Mayianne I oktober giver Mayianne Dinesen tips og gode råd om mode

Mayianne er:
- Født på Mors i 1966.
- Single.
- Storesøster til Mette Cornelius studievært på Viasat Sport
- Debuterede i 1992 som radiovært på programmet Strax på P3.
- Var med i 'Vild med dans' 2005.
- Har været vært på tv-programmerne 'Dinesen' og 'Dinesen Spotlight' på Kanal 4.
- Var kæreste med Jimmy Jørgensen og superstjernen Prince

1 af 4 Det lange hår passer til alle hovedtyper. Er man langhåret som Mayianne, kan man gå efter en moderne udgave af Farrah Fawcett. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 4 Hvis man skal have helt kort hår, som Anna Meyer, er det vigtigt, at man ikke er for spids i ansigtet. Derudover er det vigtigt, at man i forvejen er meget feminin i sit udtryk, da det er en frisure, som er meget skarp i sit udtryk. (Foto: Thomas Lekfeldt)
3 af 4 Den helt korte page som Hedvig Greiffenberg har, er kommet tilbage. Den kan gøres 1920'er-inspireret ved at sætte et spænde i den ene side. Er dit ansigt rundere end Hedvigs, skal pagen være lidt længere. (Foto: Thomas Lekfeldt)
4 af 4 Hårpudderen 'Star Dust' er et must, når Gun-Britt skal lave hår. Den er lavet af helt naturlige produkter som knækkede riskerner og hvede og bruges til at skabe volumen og fjerne fedtstof fra hovedbunden. Den fås i fire farver og koster 265 kroner. Du kan købe den gbproductsstore.dk. Der udover forhandles serien 'Simply' hos Matas.(Foto: Thomas Lekfeldt)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere