Her er den billigste iPhone!

Forvirringen er total på markedet for iPhones - men Ekstra Bladet har forsøgt at regne alle 'tilbuddene' igennem for dig!

Lad os begynde denne artikel med et forbehold: Selvom vi har været meget grundige og smidt alle iPhone-priserne ind i et regneark, garanterer vi ikke 100 procent for tallene. For markedet for mobiltelefoner - også for iPhones - er på mange måder uoverskueligt. Selv for os!

De fleste operatører gør det nemlig langt fra nemt at gennemskue, hvad din telefon i sidste ende koster. Eller hvad du får for pengene.

Klik og se flere detaljer her

3 er billigst
Alligevel giver vi det en chance efter flere timers grundig research: Danmarks billigste iPhones får du hos Teleselskabet 3. I hvert fald hvis du måler koldt og kynisk på, hvor du efter seks måneder betaler mindst for din iPhone. Uanset om du vil have en 3G S med 16 eller 32 gigabyte - eller den gamle 3G med 8 gigabyte - er 3 billigst. Dog ikke med mere end max. hundrede kroner i forhold til Telenor, der er næstbilligst.

Tager du højde for, at 3 også har Danmarks p.t. bedste 3G-dækning, er der ingen tvivl om, hvor du skal købe din næste iPhone.

Telia er dyrere
Det bliver straks mere kompliceret, når du også skal tage højde for, hvad du får for prisen. Her har teleselskaberne blandet bolcherne godt og grundigt. Og du skal virkeligt kigge dig for, inden du vælger. Umiddelbart er Telias iOn-pakke den mest dækkende: Du får gratis minutter til både mobil og fastnet, gratis SMS, gratis MMS, gratis opkalds- og forsøgsafgift og fri databrug. Problemet er blot, at den samlede pris - efter seks måneder - for Telias iOn-pakke typisk ligger 1000 kroner over 3´s iDeal-pakke.

iDeal-pakken fra 3 ligner samtidig på flere punkter den fra Telia - dog får du kun 300 minutters tale og skal betale 35 øre pr. gennemført opkald. Til gengæld kommer du aldrig til at betale for data - hos Telia rækker det fri databrug kun til 10 gigabyte. Bruger du mere, koster det 1,25 kroner pr. MB!

Pas på tilbud og rentefrit
1-krones-tilbuddene har fundet vej til de nye priser for iPhone. For eksempel tager Telenor 1 krone for den gamle 3G-model med 8 gigabyte. Men det er et tilbud, der i den grad snyder. Efter seks måneder har du nemlig betalt 5588 kroner - eller næsten 2000 kroner mere end for en tilsvarende telefon hos 3! Og forskellen i abonnementet er så lille, at det ikke berettiger overprisen, mener vi.

Hos Telia lokker man med rentefri iPhones. Men hold dig væk hvis du vil have den billigste model. Ikke nok med at de rentefri tilbud fra Telia er 1500 kroner dyrere i samlet pris end 3 - abonnementet er også markant dårligere end 3´s iDeal.

Hvis du har forslag til andre steder, hvor man kan købe sin iPhone billigt, så skriv en kommentar herunder!

1 af 2 Der er sund fornuft - og god økonomi - i at overveje Teleselskabet 3, inden du køber din næste iPhone. (Foto: Torben Stroyer)
2 af 2 Skal du have en iPhone? Stem eller kommenter artiklen herunder!
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen