Find det nærmeste Sankt Hans-bål

I aften flammer Sankt Hans-bålene over hele Danmark. Ekstra Bladet hjælper dig med at finde det nærmeste bål

Sankt Hans-bålene har fine vejrforhold i år. Billedet er et år gammelt og taget på Ishøj Strand. (Arkivfoto: Finn Frandsen)
Sankt Hans-bålene har fine vejrforhold i år. Billedet er et år gammelt og taget på Ishøj Strand. (Arkivfoto: Finn Frandsen)

I aften fejrer holder Danmark bålfest til ære for midsommeren og Johannes Døberen:

Det er Sankt Hans aften, og vejret lover heldigvis godt for bålentusiaster landet over.

Hvis man ikke selv skal lave bål af kvasbunken hjemme i haven, så gælder det om at finde en stemningsfuld bålfest, hvor man kan tilbringe aftenen i fri luft.

Spejdere, menighedshuse, foreninger og kommuner arrangerer hundredevis af bål landet over. Vi har fundet et par gode forslag, flere kan findes på kultunaut.dk, eller for eksempel ved at gå ind på din kommunes hjemmeside.

Som på et maleri
Hvis man befinder sig tæt på Danmarks spids kan man holde Sankt Hans som Skagensmalerne ved et stort Sankt Hans-bål i vandkanten nær Skagen.

For eksempel ved Skagen Sønderstrand, hvor bålfestlighederne ifølge Skagens Avis starter klokken 21.15. Det er en klassisk Sankt Hans med 'Danmark nu blunder den lyse nat', Midsommervise og underholdning med ægte operasanger.

Retro-solhverv
I frilandsmuseet Sagnlandet Lejre, på midtsjælland, kan man kombinere Sankt Hans aften kombineret med midsommerfejring som i de gode, gamle, hedenske dage.

Løjerne starter med historiefortælling og sang omkring bålet. Herefter gås der fakkeltog til Offermosen, hvor der bliver afholdt en Solhvervsceremoni. Lejre holder åben fra klokken 10 til 22, og der er en entre på 35 kroner.

Fede Finn og TV Charlie
Høng på Sjælland lokker med 'Sjællands største Sankt Hans fest', arrangeret af byens erhvevsforening.

Der er gratis entre fra klokken 16 og i løbet af aftenen er der mulighed for at høre blandt andre Johnny Reimar, Tørfisk, Fede Finn og Funny Boys samt X Factors 'Alien Beat Club'.

Man kan til og med blive foreviget for eftertiden: Under Sankt Hans-festen optager TV2 Charlie to af sine syng-med-shows. Se plakat med info her

Sankt Hans i byen
I de større byer er der masser af bålfejringer at vælge imellem.

I Århus er byens største Sankt Hans-fest at finde i Tivoli Friheden, hvor der er bål på Tivoli-søen og tale ved borgmesteren. Odenses største Sankt Hans-arrangement løber af stabelen fra klokken 19.15 på Engen ved Fruens Bøge.

I København er der bål i blandt andet Fælledparken, Frederiksberg Have, på Blågårds Plads, i Nyhavn og i Tivoli.

Har du et tip om, hvor man kan finde et godt Sankt Hans-bål, så giv det videre til andre læsere i kommentarfeltet herunder.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen