Bieber-fans ribbet af billethajer

Forældre købte billetter til ågerpris på billetsite: Nu kan de hverken få billetterne udleveret eller pengene tilbage

Bieber-fans, som disse piger fra Herning, er en kraft, man må tage højde for. (Foto: Polfoto/Claus Bonnerup)
Bieber-fans, som disse piger fra Herning, er en kraft, man må tage højde for. (Foto: Polfoto/Claus Bonnerup)

Bieber-feberen er blevet mere end almindelig dyr for familien Skov fra Ribe, der på billetbørsen Viagogo har betalt 1100 kroner i overpris for billetter til koncerten med Justin Bieber i Parken.

- Det havde været rart, hvis man havde vidst, at det firma skulle man bare gå i en stor bue udenom. Det er bare træls, at det er dem, der popper op som det første, når man klikker ind på nettet og det er træls, de kan slippe af sted med at udnytte, at det skal gå hurtigt, fordi der hurtigt bliver udsolgt, siger Mariann Skov til Ekstrabladet.dk.

Derfor vil hun gerne advare andre Bieber-fans imod at hoppe på limpinden hos Viagogo, som tidligere har været nævnt i Ekstra Bladets spalterflere gange.

I Norge har Koncertarrangøren Atomic Soul advaret imod Viagogo i forbindelse med salg af Justin Bieber-billetter, fordi sitet havde billetter til salg, før det officielle salg af billetter i Norge var startet. Også her blev billetterne solgt til mange gange prisen hos det i Schweiz indregistrerede onlinefirma.

Se også: Pas på denne billethajSe også: Vrede kunder snydt af billethaj

Gik i Bieber-panik
Mariann Skov mener, at Viagogo har udnyttet den stress og panik, som frigivelsen af Bieber-billetterne udløste.

På morgenen, hvor billetterne til koncerten i Parken blev sat til salg, blev Mariann ringet op af sin veninde Birgit.

- Hun sagde: Vi er i sommerhus og kan ikke gå på nettet, skynd dig at gå ind og bestil et par Justin Bieber-billetter, de er lige givet fri og man skal være hurtig, fortæller Mariann.

Birgit og Mariann har hver deres teenagedatter, som begge er hårdt ramt af Bieberfeberen - en urkraft, som alle med en teenagepige i huset ( plus musikanmeldere på Ekstra Bladet), har behørig respekt for.

Så Mariann skyndte sig til computeren og tastede en søgning efter billetter ind i Google.

I Danmark er det Billetlugen.dk, som står for onlinesalget af Bieber-billetterne. Men det første søge-hit, som kom frem i Google-søgningen, var ViaGogo, og det klikkede Mariann sig ind på.

- Jeg har aldrig prøvet at købe billetter over nettet før, og jeg vidste ikke, hvad de forskellige sites hed. Havde jeg været mere rutineret i online-køb af billetter, så ville jeg selvfølgelig bare have klikket direkte ind på Billetlugen. Det har jeg så fundet ud af bagefter, at det er sådan man gør, siger Mariann til ekstrabladet.dk.

1500 kroner pr styk
Billetterne på ViaGogo var dyre: Prisen startede omkring 700 kroner i pristabellen. Men det var først i løbet af bestillingsprocessen, at de blev rigtig dyre:

- Der røg to gange tillæg på, så nogle billetter, der egentlig kostede omkring 700, endte med at koste 1500 kroner stykket. Men vi blev enige om, at hvis det var det, som var muligheden, og hvis de hurtigt bliver udsolgt, så må vi slå til, siger Mariann Skov.

I alt inkasserede Viagogo knap 400 kroner i billetafgift for to billetter, og så kom der også lige 95 kroner i moms oven i - og 189 kroner til at dække porto-omkostninger ved at sende billetterne.

1100 kroner i overpris
Normalt er Mariann mere forsigtig, når hun handler på nettet, men dels reklamerede sitet med en tilbagekøbsgaranti og dels lå risikoen for, at der pludselig var udsolgt, hele tiden i hendes baghoved.

- Jeg kan sagtens sige, set i bakspejlet, hvad jeg skulle have gjort. Man skulle bare være stoppet op og have taget en pause og tænkte: Er det egentlig rimeligt med alle de her gebyrer? Men vi er under tidspres, og tror, at der ikke er så mange billetter tilbage, siger Mariann.

Hun har siden fortrudt sit hastige køb godt og grundigt.

- Efterfølgende fandt vi så ud af, at der faktisk stadig var mange ledige billetter hos Billetlugen, hvor vi kunne have fået de samme pladser, som vi nu har endt med at betale 1500 kroner for, til knap 400 kroner. Da vores børn snakkede med deres venner var der også andre, som var blevet snydt og havde betalt alt for høje priser på ViaGogo, siger Mariann til ekstrabladet.dk.

Umuligt at annullere
Mariann har siden gjort alt for at annullere handelen: Hun har kontaktet banken for at stoppe betalingen og har kontaktet Viagogo for at prøve at få købet ophævet og få pengene tilbage. Men det kan ikke lade sig gøre. Tilbagekøbsgarantien, som sitet reklamrede med, består i, at hun kan prøve at sælge billettene igen igennem ViaGogo.

Hvis det lykkes, bliver det sandsyligvis med tab, da hun ikke får pengene for de gebyrer som sitet har inkasseret tilbage - mens Viagogo til gengæld kan inkassere kommissionen endnu en gang, hvis et salg går igennem.

Det er svært at videresælge billetterne uden at gå igennem ViaGogo, da Mariann først får tilsendt billetterne cirka en uge før koncerten - selv om billetterne er køberen i hænde i løbet af en uges tid, hvis man har bestilt igennem Billetlugen.dk.

- Jeg synes, det er en noget speciel forretningsmodel, de har, og jeg synes det er irriterende, at de kan slippe af sted med det, siger Mariann Skov til Ekstra Bladet.

Har du også købt dyre billetter til Justin Bieber eller andre via Viagogo? Skriv til os på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224. Det koster almindelig sms-takst.

1 af 2 Believe står der på banneret bag Justin Bieber. Det kostede Mariann Skov over 1000 kroner pr koncertbillet, at hun købte billetter igennem Viagogo i stedet for officielle kanaler. (Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini)
2 af 2 Bieber-fans, som disse piger fra Herning, er en kraft, man må tage højde for. (Foto: Polfoto/Claus Bonnerup)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen