Styr uden om julefælden

Betalingskortene gløder traditionelt i årets største forbrugsmåned. Og med den krasende finansielle krise, er der et par ekstra fælder

December er en lang forbrugsfest, men de handlende skal kigge sig godt for. (Foto: colourbox)
December er en lang forbrugsfest, men de handlende skal kigge sig godt for. (Foto: colourbox)

Den endeløse gaveliste stikker akkurat huskelisten over alle ingredienserne til den helt rigtige jul og det, der hører til.

Og der er flere genveje gennem højtidens trængsel, ligesom der er nogle forholdsregler, der er gode tage.

Skal tante Anna have et kurophold eller er det bedre med et gavekort? Flere butikker har kursen direkte mod konkurs, så pas på med at betale for en gave, der først bliver indløst i det nye år.

Faren for at butikken er gået neden om og hjem er overhængende. Og forbrugerne står sidst i køen af kreditorer.

Er du i god tid, kan flere af butikskøerne springes over, og med at par museklik styrer du uden om den værste myldretid. Bøger, er en vare, hvor du både kan spare tid og penge.

Men som altid ved onlinehandel, er der flere gode råd at hente. Blandt andet er der forskel på forbrugernes rettigheder ved at handle online i danske butikker, butikker inden for EU og udenfor.

En ny shoppingportal, fion.dk, lover forbrugerne, at skulle den enkelte butik med tilknytning til sitet ikke leve op til forbrugerens rettigheder, så går portalen selv ind og hæfter.

Læs her, hvordan du bedst beskytter dig mod konkurs-julen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere