Sådan ringer du billigt til udlandet

Selv om det ikke ligger lige for, kan man sagtens få billige udlandssamtaler fra mobiltelefonen ved at vælge det rigtige abonnement

Det kan betale sig at undersøge opkaldspriser til mobilen i udlandet, før du ringer op. (Foto: Stellapictures)
Det kan betale sig at undersøge opkaldspriser til mobilen i udlandet, før du ringer op. (Foto: Stellapictures)

25 øre i minuttet for et opkald til USA. Det står i skærende kontrast til TDC's 3,70 for samme ydelse. Og det er, hvad Vopium tilbyder af priser, hvis du har en mobil med Happii-abonnement.

Selskabet lægger ganske enkelt blot 15 øre oven i prisen for at sende dit opkald tværs over Atlanten, så hvis dit barn er udvekslingsstudent i staterne, eller du blot skal holde kontakt med en gammel veninde, er der virkelig mange penge at spare her.

Og der er flere selskaber af samme art, der tilbyder lignende slagtilbud for tale til udenlandske telefoner. En hurtig søgning på Google.com afslører adskillige muligheder.

- Så hvorfor er udlandsopkald ellers så dyre fra mobilen, når det nu kan gøres så billigt?

- Området er underlagt nogle mekanismer, men priserne er kun faldet der, hvor der er konkurrence. På opkald fra mobiltelefoner til udlandet har der ikke været den store opmærksomhed. Det har levet sit eget stille liv, forklarer Ib Tolstrup fra Teleindustrien.

- Vil det ændre sig?

- Der er begyndende konkurrence på markedet. Eksempelvis udbyder mobilfirmaet Lebara meget billige priser til de lande, hvor indvandrerne kommer fra. Og teleselskaberne er godt klar over, at de skal til at se på det her. Alle opfatter efterhånden mobiltelefonen som totaldækkende, og derfor er selskaberne naturligvis også interesserede i at tilbyde takster fra mobilen, der kan få folk til at ringe noget mere, fortæller Ib Tolstrup.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen