Politiker vild med Buttenschøn

På indkøb med: Inger Støjberg er 35 år og Venstres politiske ordfører. Hun er vild med Buttenschøn, Prince og The Simpsons

- Jeg har hørt Prince i rigtig mange år, og jeg ender altid med at vende tilbage til ham igen efter noget tid, siger Inger Støjberg. Cd-jagten endte også med et Prince-album.
- Jeg har hørt Prince i rigtig mange år, og jeg ender altid med at vende tilbage til ham igen efter noget tid, siger Inger Støjberg. Cd-jagten endte også med et Prince-album.

Efter Ekstra Bladet bliver afvist i Fona på strøget i København, går vi denne torsdag med Venstres politiske ordfører Inger Støjberg videre ned mod TP Musikmarked, hvor hun til alt held får lov til at shoppe.

- Hvorfor er vi endt i en pladebutik?

- Jamen, jeg er lidt på udkig efter Madonnas nye cd, men jeg ved ikke, om de har den endnu.

- Hvornår har du sidst købt en cd?

- Det er meget, meget lang tid siden, fordi nu køber jeg al musik over nettet til min iPod. Alt foregår jo elektronisk.

- Kan du huske, hvad det var, du købte?

- Overhovedet ikke. Det kan jeg simpelt hen ikke huske. Jeg køber enten enkelte numre eller en hel plade. For nylig har jeg faktisk genopfrisket de gode gamle 80’er-hits. Jeg har lige købt nogle af de der numre, som jeg kan huske fra min meget tidlige ungdom. Alt det der minder mig om gamle klassefester og sådan noget. Det er faktisk ret sjovt.

- Hvad er din musikstil?

- Jeg hører rigtig meget Prince, men ellers har jeg en ret bred musiksmag. Jeg hører også ret meget TV-2, og Madonna, synes jeg, også er god.

- Ligger Prince og Madonna lige til højrebenet for en venstrekvinde?

- Jo, det synes jeg. Hvad havde du ellers troet, jeg hørte?

- Klassisk?

- Ha, ha, nej. Jeg synes, Prince er noget af det bedste, der findes, når jeg er træt af at høre alt andet. Thomas Buttenschøns debutplade var meget tæt på at blive tvangsfjernet fra mig af min mand. Han fik rigeligt af, at jeg hørte pladen igen og igen. Det var ikke kun et nummer, men simpelt hen hele pladen, der var på repeat....

- Hvad er du på udkig efter, når du nu ikke kan få Madonnas ny cd?

- Måske noget Private. Jeg synes, Thomas Troelsen er en af de dygtigste musikere, vi overhovedet har. Han er faktisk fra nabobyen til den by, hvor jeg er vokset op. Han spillede tidligere i Superheroes, og der er faktisk en masse bands, der kommer fra det område, og som har gået på Skive Gymnasium. Dúné har også gået på Skive Gymnasium.

- Butikken har også masser af film. Er der noget, der trækker?

- Ja, jeg vil da se, om der ikke er noget ’The Simpsons’. Jeg er vild med Simpsons og sluger som regel et par afsnit om dagen på 3+. Det er genialt. Det er ikke så meget Homer eller Bart, der får mig til at grine, men mere de små karakterer, de er så underspillede. Det er fedt. Det er tit i detaljen, at Simpsons er sjovt. Jeg har også set filmen, men der var heller ikke så mange af de mindre karakterer med, og det var lidt ærgerligt.

- Går du tit i biografen?

- Ja, det sker ret ofte. Min mand og jeg ser mange film. Jeg har lige været inde at se ’Drageløberen’. Den er intet mindre end fantastisk. Der var både noget dybde i den samtidig med, at den var meget rørende. Jeg har dog ikke læst bogen. Jeg læser ikke så meget. Men ser mange film både på dvd og i biografen.

- Nu til noget helt andet. Hvad har været den største udfordring for dig som politisk ordfører?

- Generelt er det noget af det mest spændende, man overhovedet kan komme til at lave, fordi det spreder sig ud på et bredt politisk spektrum. Før beskæftigede jeg mig med fødevarepolitik, forbrugerpolitik og ligestillingspolitik, men nu er det det hele. Det er det, som er den største udfordring og som gør det spændende.

- Hvordan er man en god politisk ordfører?

- Det er man ved at følge med hele dagen i aviser og på tv. Det er det ene. Det andet er hele tiden at prøve og blive opdateret via folk uden for Christiansborg, men selvfølgelig også vores presseafdeling og vores politisk-økonomiske sekretariat på Christiansborg.

- Drømmer du om at komme højere op i hierarkiet?

- Jeg har svært ved at se, hvad der skulle være mere interessant end at være politisk ordfører, fordi man har mulighed for at brede sig over det hele. Jeg går ikke og drømmer om noget højere. Jeg har rigeligt at se til som politisk ordfører.- Jeg har hørt Prince i rigtig mange år, og jeg ender altid med at vende tilbage til ham igen efter noget tid, siger Inger Støjberg. Cd-jagten endte også med et Prince-album.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen