TV: Pakkefirma tog røven på konkurrenterne

Se hvordan transportfirmaet DHL fik konkurrenterne til at reklamere for sig

Transportfirmaet DHL mener at være en tand hurtigere end sine konkurrenter, men vil ikke poste penge i en dyr og omfattende reklamekampagne for at informere om det påståede budskab.

Firmaet har derfor valgt en alternativ måde at sprede budskabet på, nemlig ved at lade konkurrenterne reklamere for DHL i gadebilledet.

Til formålet blev der lavet nogle store kasser med påskriften 'DHL is faster' på den ene side. Disse kasser blev leveret til de konkurrerende firmaer, som dermed skulle fragte store reklamer for en konkurrent gennem bybilledet.

For at 'ofrene' ikke skulle ane uråd, var kasserne overtrukket med termoaktiv folie og afkølet, således at det lignede en helt sort kasse, når buddet samlede den op.

Efterhånden som pakkerne får en normal temperatur, kommer der dog en stor DHL-reklame til syne på den ene side, og budene fra de øvrige firmaer render dermed rundt med store reklamer for en konkurrent.

Se hvordan det ser ud i klippet over artiklen.

Reklame eller virkelighed?
Kreative virale reklamer som den ovenstående bliver tilsyneladende mere og mere udbredte. Ekstra Bladet har tidligere bragt flere omtaler af kommende film, hvor markedsføringen mildest talt har været grebet anderledes an.

Se også: TV: Djævlebaby amok på gadenSe også: TV: Skræmte buspassagerer flygter fra Chucky

Taktikken kan dog ikke kun bruges til markedsføring af film. Denne japanske gyserreklame er nemlig også blevet flittigt delt online.

Til tider kan grænsen mellem reklame og virkelighed dog flyde ud. Det sås for eksempel ved et viralt klip, hvor et GoPro-kamera falder fra et fly og lander i en grisesti. Den utrolige optagelse virkede næsten lidt for god til at være sand, og det fik brugere på de sociale medier til at diskutere hvorvidt det var en sand historie, eller blot velplaceret markedsføring.

Se også: Utrolig optagelse: Kamera falder fra fly og lander hos svin0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere