Bodum advarer imod grill

Transportabel bordgrill kan give forbrændinger og udgøre brandfare, hvis ikke den bliver forsynet med særlig indsats

Bodum fraråder, at man bruger nogen af de to modeller af Fyrkat-grillen. (Foto: PR-foto Bodum)
Bodum fraråder, at man bruger nogen af de to modeller af Fyrkat-grillen. (Foto: PR-foto Bodum)

Bodum advarer nu imod to modeller af en transportabel bord-grill med navnet Fyrkat, da den kan være farlig at bruge.

Modellerne har varenumrene 10630 og 11421, og er samlet set solgt i mere end 73.000 eksemplarer herhjemme, oplyser Bodum til ekstrabladet.dk

En kontroltest fra EU's forbrugervagthund Rapex har vist, at skålen under Bodums transportable Fyrkat-grill i brug opnår 'uforholdsmæssigt høje temperaturer med deraf følgende risiko for brand og forbrændinger'.

Grillen bliver ikke trukket tilbage fra markedet, men skal forsynes med en ekstra sikkerhedsforanstaltning, hvis man vil fortsætte med at bruge den.

'Vi kan nu tilbyde alle kunder, der har købt en FYRKAT trækulsgrill, en ny indsats, som skal placeres i grillens skål for at beskytte mod for høje temperaturer', oplyser stempelkandegiganten i en pressemeddelelse.

Farlig at bruge uden
Den ekstra indsats betyder, at yderskålens max temperatur sænkes fra 71 til 43 grader.

'Vi må understrege, at FYRKAT picnic grill 10630 og 11421 ikke bør anvendes uden denne ekstra sikkerhedsforanstaltning', skriver Bodums presseansvarlige i en meddelelse.

Kunder, der ejer en af de to grill-modeller, kan gå ind på www.bodum.com og bestille gratis en ny indsats til FYRKAT picnic grill.

De to modeller af Fyrkat-grillen har været på markedet i Danmark i tre år. Bodum har ikke fået nogen henvendelser fra danske forbrugere, som er kommet til skade på grund af den varme underskål på grillen, oplyser Bodum til ekstrabladet.dk.

Er du blevet forbrændt eller fået andre skader ved at bruge en af de to Fyrkat-grill? Så skriv til ekstrabladet.dk på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224. Det koster almindelig sms-takst.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere