Anmeld os på Trustpilot og få en Coldplay-billet

Firmaer lokker med præmier for at få flere anmeldelser på Trustpilot. Intet problem, siger folkene bag netstedet

Momondo giver chancen for at vinde en iPad, hvis man anmelder dem på Trustpilot. (Foto: Screendump Momondo)
Momondo giver chancen for at vinde en iPad, hvis man anmelder dem på Trustpilot. (Foto: Screendump Momondo)

Flere firmaer lokker med præmier for at få brugere til at give dem en anmeldelse på hjemmesiden Trustpilot.

Senest har firmaet Menucard, et rabatkort til spisesteder, udloddet to billetter til den udsolgte Coldplay-koncert i Parken, mens rejsesitet Momondo trækker lod om en iPad blandt anmeldelser, som kommer ind inden 1. september.

På den måde er antallet af anmeldelser hos Menucard på få dage steget fra under 20 til over 200. Momondos antal af anmeldelser på Trustpilot er steget fra 37 til 181.

De indløbende anmeldelser er næsten udelukkende gode, og der bliver givet fire eller de maksimale fem stjerner til firmaerne.

Ikke imod reglerne
Der er ikke nogen regel, som forbyder firmaerne at bruge konkurrencer til at samle sig anmeldelser på Trustpilot.dk, forklarer marketingmanager Joakim Ditlev.

- Man må gerne som firma motivere sine kunder til at komme med anmeldelser ved, at de kan vinde noget, så længe man angiver, at det ikke er betinget af, at man skriver noget positivt, siger han til ekstrabladet.dk.

Konkurrencerne kan ikke sidestilles med at købe sig til bedre anmeldelser, lyder meldingen fra Trustpilot.

- Men hvis man for eksempel lover 10 procent rabat på næste ordre til alle, der kommer med en anmeldelse, det ville vi sidestille med at købe anmeldelser, og det må man ikke. Ligesom man heller ikke må købe sig til anmeldelser på det sorte marked eller for eksempel få venner og kolleger til at skrive anmeldelser af egen virksomhed, siger Joakim Ditlev.

Firmaer: Alle har samme chance
At udlove en lækker præmie kan virke som et forsøg på at fedte sig til god omtale - men det er overhovedet ikke det, der er tale om, siger man hos både Momondo og MenuCard.

Begge firmaer siger, at sigtet med at få flere anmeldelser i høj grad var at få mere feedback fra brugerne, så man kunne lave et bedre produkt, og at alle anmeldere har lige gode vinderchancer, hvad enten de giver ris eller ros.

Læs hele forklaringen i boksen til højrefor artiklen

Vil tjekke sagerne
Som udgangspunkt vil Truspilot.dk ikke skride ind over for konkurrencerne, så længe de foregår på 'et sobert niveau', lyder meldingen i første omgang.

Firmaet vil dog tjekke op på sagerne efter at have haft kontakt med ekstrabladet.dk.

- Nu er vi blevet opmærksomme på de her to eksempler, og vi vil tage kontakt til både virksomhederne og nogle af de brugere, som har skrevet, og sørge for, at tingene er i orden, siger Joakim Ditlev til ekstrabladet.dk.

Trustpilot.dk oplever jævnligt, at brugere prøver at snyde eller købe sig til bedre omtale, og her er der klare retningslinjer om, at det må man ikke.

1 af 2 Menucards Facebook-udlodning af Coldplaybilletter blev et større tilløbsstykke, end de selv havde regnet med siger direktøren. (Foto: Screendump Facebook)
2 af 2 Momondo giver chancen for at vinde en iPad, hvis man anmelder dem på Trustpilot. (Foto: Screendump Momondo)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen