Prøvepakker: Sådan slipper du af med platuglerne

Hjemmesider bag grov vildledning holder op med at forfølge de kunder, der siger klart fra over for den slags plat - og nu forsvinder annoncerne også fra Facebook

Sådan bliver kunderne lokket med løgnagtige løfter, når de bestiller en gratis prøvepakke hos WinnerSmoke.dk - bagefter forsøger platuglerne bag firmaet at få op til 1.000 kroner for et abonnement, som du aldrig har sagt ja til.
Sådan bliver kunderne lokket med løgnagtige løfter, når de bestiller en gratis prøvepakke hos WinnerSmoke.dk - bagefter forsøger platuglerne bag firmaet at få op til 1.000 kroner for et abonnement, som du aldrig har sagt ja til.

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt med en prøvepakke? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Hvis du har ret, så hold på din ret!

Nogenlunde sådan må rådet være til de mange danskere, der i disse måneder er forfulgt og plaget af en række hjemmesider, der har plattet kunderne groft.

Hjemmesider som WinnerSmoke.dk, Total-Detox.dk, SmileAway.dk, WaistWinner.dk, HealthyLiving.dk, Gratis-Rygestop.dk og Reducil.dk har i flere måneder sendt tusindvis af regniger ud for abonnementer, som mange kunder aldrig har bedt om eller ønsket.

FORBRUG.DK: Sådan klarer du problemet

Med talrige regninger og trusler fra et svensk inkassofirma, Aros Kapital, føler mange sig alligevel tvunget til at betale. Men nu viser det sig, at de kunder, der kontant har sagt nej til at betale, pludselig ikke bliver forfulgt længere.

ekstrabladet.dk er den seneste uges tid blevet kontaktet af flere kunder, der fortæller netop denne historie: Først blev vi i lang tid overdynget med regninger. Men fordi vi holdt fast på, at vi aldrig havde indgået et abonnement, så svarer firmaet pludselig 'at der er sket en fejl', forklarer kunderne.

Annoncer væk fra Facebook
En anden effekt af den massive omtale af fupsiderne er tilsyneladende, at annoncerne nu er forsvundet fra Facebook.

ekstrabladet.dk har gennemgået en lang række af Facebook-profiler - og i alle tilfælde er annoncerne for de forskellige nu pludselig væk.

NETVÆRK: Facebook fyldt med fupannoncer

Vi har forgæves forsøgt at få en forklaring fra Facebook på, hvorfor annoncerne ikke længere optræder på deres netværk. Men ligesom fupfirmaerne er Facebook lige så svære at få i dialog, så selv efter flere ugers henvendelser til Facebooks PR-afdeling er der fortsat ingen reaktion.

Forbrugerrådet: Hold på din ret
Annoncer eller ej så har man hos Forbrugerrådet længe anbefalet folk, at de skal lade være med at betale for noget, de helt klart ikke har bedt om eller bestilt:

- Så længe du ikke har indgået en aftale og ved det, så er det bare med at få sagt fra og lade være med at betale, lyder rådet fra jurist i Forbrugerrådet, Tina Dhanda. Hun er overbevist om, at den måde - som firmaerne her 'indgår aftaler' på - er i klar strid med dansk lovgivning. Og hvis først man betaler, så fortsætter bagmændene med at kræve penge ind:

- Første gang skal du derfor skrive tilbage til firmaet og forklare, at du ikke har indgået en aftale, men blot købt en prøvepakke, forklarer juristen.

AFSLØRING: Dansk millionær bag plat med prøvepakker

- Og hvis du senere bliver truet af en advokat eller et inkassofirma, så svar også dem og fortæl, at du ikke har indgået nogen aftaler, og at firmaet bag produkterne har fået besked, siger Tina Dhanda.

Hun råder dog folk til altid at betale for prøvepakken. Fordi den har du bestilt, når du udfylder bestillingerne på hjemmesider som WinnerSmoke.dk, Total-Detox.dk, SmileAway.dk, WaistWinner.dk, HealthyLiving.dk, Gratis-Rygestop.dk og Reducil.dk.

Inkassofirma svarer ikke
ekstrabladet.dk har forgæves bedt den ansvarlige hos Aros Kapital i Sverige, Anton Samuels, om en kommentar.

Vi har blandt andet spurgt om, hvor mange - hvis overhovedet nogen - inkassosager, som firmaet har ført i Danmark for de mange hjemmesider. Men firmaet har ikke besvaret vores henvendelse.

PRØVEPAKKER: Snyder skattevæsenet for penge

Samme oplevelse har mange af de danske kunder også haft: Enten får de ubrugelige svar fra inkassofirmaet - eller slet intet - når de klager over den behandling, de har fået.

Den danske forbrugerombudsmand har indledt en undersøgelse af firmaets vildledning i Danmark, og han vil hvis overhovedet muligt forsøge at rejse en straffesag mod bagmændene.

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt med en prøvepakke? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 3 Det er regninger som den her, at danske forbrugere bliver plaget med fra firmaerne bag de 'gratis' prøvepakker. Men hvis du ikke har lavet en aftale om et abonnement, så skal du naturligvis ikke betale.
2 af 3 Annoncerne, der lokkede folk på Facebook, ser ud til pludselig at være blevet slettet igen.
3 af 3 Sådan bliver kunderne lokket med løgnagtige løfter, når de bestiller en gratis prøvepakke hos WinnerSmoke.dk - bagefter forsøger platuglerne bag firmaet at få op til 1.000 kroner for et abonnement, som du aldrig har sagt ja til.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen