Disse 1200 butikker dropper buræg

Dansk dagligvarevirksomhed sletter buræg fra sortimentet i samtlige butikker

Coop vil udfase buræg, så det fra udgangen af 2020 ikke længere er muligt at finde dem på nogen af de 1200 butikker. (Foto: Polfoto)
Coop vil udfase buræg, så det fra udgangen af 2020 ikke længere er muligt at finde dem på nogen af de 1200 butikker. (Foto: Polfoto)

I takt med, at danskerne i stigende grad vælger buræg fra, har dagligvarevirksomheden Coop Danmark valgt at udfase de omstridte æg fra hylderne.

Buræg har længe været forsvundet fra Coop-kæden-Irma, og i 2013 fulgte Kvickly trop og droppede også buræg i sortimentet. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Nu går resten af Coops kæder – SuperBrugsen, Dagli’ og Lokalbrugsen og Fakta - også med, og vil over en 5-årig perioode udfase buræggene fra butikkerne. Så fra udgangen af 2020 vil det altså ikke længere være muligt at købe buræg i Coops i alt 1200 butikker.

Ifølge Fødevarestyrelsen var andelen af solgte buræg i den danske detailhandel på mere end 60 procent. Men Coops egne tal fra 2015 viser, at tallet nu er nede på 37 procent, og at det i de to første måneder af 2016  er faldet med 20 procent i forhold til sidste år.

- Når vi beslutter at fjerne buræg fra hylderne i SuperBrugsen, Dagli'- og LokalBrugsen og fakta, så er det helt i tråd med vores kunders indkøbsvaner og tilbagemeldinger. Vi oplever, at der er tale om en generel tendens i markedet: Danskerne vil have mere dyrevelfærd, siger Jens Visholm, der er koncerndirektør i Coop.

159 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere