Du brænder dit stearinlys helt forkert: Sådan undgår du irriterende problem

Med et simpelt trick kan du undgå den irriterende tunnel-effekt, når du tænder for de levende lys

Du kender helt sikkert problemet. Du har købt et fint bloklys for at skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Det går også fint de første par gange, du bruger det, men efterhånden, som lyset brænder ned, tændes frustrationen i dig. For stearinlysets ’væg’ nægter at brænde, og til sidst har det dannet en tunnel med en dyb afstand ned til vægen.

Problemet kan, hvis du orker det, løses ved at brække eller skære de uønskede kanter væk, men der findes ifølge britiske Cosmopolitan en helt simpel måde at undgå det irriterende problem helt fra start.

Lysets måde at brænde på afgøres nemlig allerede første gang, du tænder det. Cosmopolitian beskriver, hvordan man blot skal sørge for at give stearinlyset masser af tid første gang, så hele det øverste lag kan nå at smelte. På den måde bliver hele lysets flade også brugt næste gang, du tænder det – og ikke bare den lille cirkel, der er opstået, hvis du kun har ladt det brænde i kort tid første gang.

Ifølge Cosmopolitan tager det omkring en time at brænde cirka 2,5 centimeter af lysets diameter. Så hvis du har købt et stort bloklys, skal du altså sætte tilsvarende lang tid af første gang, du bruger det. Desuden kan det være en god idé at undgå at stille stearinlyset et sted, hvor der er meget træk fra eksempelvis vinduer. Vinden kan nemlig nemt få lyset til at brænde skævt og uskønt.

Din mikrobølgeovn kan meget andet end at forsyne dig med mikrobølge-popcorn. Her er fem geniale tricks, hvor den lille ovn gør din hverdag nemmere.

... Og har du forresten undret dig over, hvad formålet er med den lille ekstra lomme i dine jeans? Så kan du få svaret her.

54 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere