TDC-koks løst: Titusindvis uden tv

To IT-fejl førte til landsdækkende driftsforstyrrelser fredag og lørdag, men nu kan du genstarte din boks uden problemer

Softwarefejl førte lørdag til omfattende driftsforstyrrelser TDC. Det betød at mange kunder hverken kunne se TV eller høre radio. (Foto: Casper Balslev)
Softwarefejl førte lørdag til omfattende driftsforstyrrelser TDC. Det betød at mange kunder hverken kunne se TV eller høre radio. (Foto: Casper Balslev)

Opdatering søndag morgen: I nat omkring kl 04.00. var tv- og radio-problemerne for TDC's kunder løst, oplyser presserådgiver hos TDC Mette Marie Rasmussen søndag morgen til Ekstra Bladet:

- Problemet i går bestod i, at man ikke kunne logge ind, hvis man genstartede sin boks. Hvis man oplever problemer nu, så lyder rådet, at man genstarter boksen - så skulle det gerne virke, siger presserådgiveren.

Titusindvis af danske TDC-kunder har i weekenden været ude af stand til at se tv og høre radio på grund af IT-fejl. Det bekræfter en talskvinde fra TDC overfor Ekstra Bladet.

To fejl har ramt TDC, én fredag og én lørdag. Først kunne omkring 300.000 kunder kun se DR fredag aften.

Lørdag blev omkring 20.000 så ude af stand til hverken at se tv eller høre radio, hvis de slukkede for deres tv-boks.

To IT-fejl i træk
- Vi er blevet ramt af to forskellige fejl i to dage i træk nu, siger Mette Marie Rasmussen fra TDC til Ekstra Bladet.

- I går havde vi en software fejl. Det gjorde, at størstedelen af kanalerne ikke var tilgængelige. Det vil sige, DRs kanaler var de eneste, stort set, der var oppe.

Den landsdækkende fejl varede fra omkring klokken 16 til klokken 19.30 fredag, siger hun. Den berørte cirka 300.000 kunder.

- I dag er vi så ramt af en anden fejl, som er en databasefejl. Og den bevirker, at kunder, som har slukket for deres boks, ikke kan logge ind igen, siger hun.

Log-in-fejlen opstod klokken cirka 7.30 lørdag morgen. Den betyder, at kunder, der genstarter deres tv-boks, kun se et TDC-logo. De kan ikke logge ind igen.

Derfor opfordrede TDC kunder til at lade være med at slukke for boksen, hvis de ikke allerede har gjort det.

TDC: Sluk ikke tv-boksen
Log-in-fejlen påvirkede alle tv- og radiokanaler, i afspilning og optagefunktion af events og leje af film.

 Ifølge en meddelelse på TDCs hjemmeside skulle problemet oprindeligt være løst omkring klokken 18 lørdag, men det skete ikke.

- Vi er så kede af det og gør alt, hvad vi kan, for at få det løst, sagde Mette Marie Rasmussen lørdag til Ekstra Bladet.

TDC kan ikke sige nøjagtigt, hvor mange kunder, der har haft problemer på grund af log-in fejlen, fordi det kun er kunder, der har haft slukket for deres boks.

66 kommentarer
Vis kommentarer