Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Thomas er træt af Fitness World: Skal betale for at betale

Fitness World-kunde Thomas Heie Nielsen er godt træt af pbs-gebyrer, især 'når der findes andre løsninger, som ikke koster noget'

Thomas Heie Nielsen mener, at det er princippet om gebyrstigningen der er problemet og ikke de 9 kroner. (Foto: Privatfoto)
Thomas Heie Nielsen mener, at det er princippet om gebyrstigningen der er problemet og ikke de 9 kroner. (Foto: Privatfoto)

Har du oplevet andre pludselige gebyrstigninger i danske virksomheder, som du ikke er tilfreds med? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224. (alm. takst)

Det pludselige gebyr på 9 kroner, som alle Fitness World-medlemmer nu skal betale for at kunne betale deres abonnement hver måned via betalingsservice, falder bestemt ikke i god jord hos 42-årige Thomas Heie Nielsen fra København.

- I princippet er det jo ikke de 9 kroner, som er problemet, og de fleste kunder har nok samtidig forståelse for en prisstigning engang i mellem, men det er altså irriterende at skulle betale for at betale for noget, siger han til Ekstra Bladet.

Thomas Heie Nielsen har været medlem siden januar år 2013, men skiftede i mellemtiden til det billigere alternativ Fresh Fitness, der dog endte med at blive overtaget af Fitness World.

Se også: Kunder raser: Fitnesskæde tvinger udskældt gebyr igennem

Cirka 10 procent i gebyr

Han fik dog lov til at beholde abonnementsprisen på 99 kroner mod et halvårligt gebyr på 29 kroner. Derfor bliver prisen altså 108 kroner hver måned. 

- Det er altså næsten 10 procent i gebyr, og det er for dårligt. De er selvfølgelig langt fra de første, der har gjort det, og jeg ved godt, at Nets tager et lille beløb på omkring 4 kroner, plus de siger, de har nogle udgifter til at håndtere betalinger osv., men jeg er generelt træt af at betale gebyrer, siger han og forklarer:

- Hvis man som virksomhed har nogle omkostninger, der skal dækkes, så må man lægge det oveni i sine normale priser i stedet for at holde dem kunstigt nede og lægge forskellige gebyrer til, siger han.

Gratis alternativ

Samtidig vækker det især harme hos københavneren, at der findes andre gratis betalingsmåder hos lignende virksomheder, som dog ikke er et alternativ hos Fitness World.

- Det er irriterende, at man skal gøre det, når der findes andre løsninger, som ikke koster noget. Min telefonregning hos 3 og mit fjernsyn hos Yousee bliver betalt direkte fra mit dankort helt gratis. De indførte også et lignende gebyr, men så tilbød de også denne gratis måde - DIBS - som trækker direkte fra ens kort, siger han.  

På Facebook skriver Fitness World, at man undersøger muligheden for at indføre den samme betalingsmodel.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Fitness World, men det er ikke lykkedes.

Har du oplevet andre pludselige gebyrstigninger i danske virksomheder, som du ikke er tilfreds med? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224. (alm. takst)

Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen