Yousee-plaster er ren snyd: 'Gaven' er gratis i forvejen

Det ligner en fin gave fra Yousee, når de undskylder tv-nedbrud nytårsaften med en fornem filmpakke, men alle filmene kan streames gratis i forvejen

Dronningens nytårstale gik i sort - nu undskylder Yousee med en filmpakke, som brugere allerede kunne få adgang til gratis. Foto: Ekstra Bladet
Dronningens nytårstale gik i sort - nu undskylder Yousee med en filmpakke, som brugere allerede kunne få adgang til gratis. Foto: Ekstra Bladet

Som kompensation for sort skærm lige oven i dronningens nytårstale får nedbrudsramte Yousee-kunder adgang til den såkaldte 'Viasat Film Premiere' fra på lørdag og hele måneden ud.

Men selvom fri adgang til en række splinternye premierefilm kan lyde som en fin og fornem undskyldning, ligner kompensationen det rene snyd.

De film, som Yousee nævner som plaster på såret, kan allerede streames i en hel måned fuldstændig gratis og helt uden binding på Viaplay.

Filmene Star Wars: The Force Awakens, The Danish Girl, Straight Outta Compton og børnefilmen Zootropolis nævnes i rækken af topfilm, som Yousee forærer deres kunder.  

Men alle disse film ligger allerede tilgængeligt i Viaplays katalog.

Fin gave er ren snyd
- Umiddelbart virker det som en fin gave, men det snyder, siger teleekspert John Strand, som opfatter kompensationen som en påfaldende lukrativ aftale mellem de to tv-udbydere.

- Det lader til, at Yousee har lavet en fed og for alle indbringende aftale med Viasat: Man har aftalt, at nu giver vi kunderne en gratis måneds prøveabonnement på vores produkter, men det er i virkeligheden bare et salgsfremmende initiativ, der skal få folk til at blive hængende, siger John Strand.

Yousee skriver: Vi har sammensat en attraktiv filmpakke til dig, som et plaster på såret for tv-nedbruddet nytårsaften. Det betyder, at du fra på lørdag og måneden ud får fri adgang til masser af film. Forbrug - 4. jan. 2017 - kl. 14:17 Her er Yousees 'plaster på såret' til danskerne

Umiddelbart lover Viaplay, at kunderne ikke binder sig i en periode efter oprettelsen, men John Strand hæfter sig alligevel ved, at filmpakken er med til at lokke kunder ind i butikken:

- Det svarer til at give danskerne noget dårlig hash. Efterfølgende giver man så noget dårligt kokain som kompensation velvidende, at folk bliver afhængige. Den her gave er reelt en gave til Yousee og Viasat, som  får lokket en masse nye kunder til.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få et interview med Yousee. Men Nis Peder Kolby, pressemedarbejder hos Yousee, skriver i en mail:

'Vi har ikke skelet til, om der måtte være tilbud på nogle af disse film andre steder. Vi købt filmpakken (hos Viasat red.), og vi håber, at kunderne vil tage godt imod den.'

Fru Hansen ville bare se talen
Ekstra Bladets læsere har efter nyheden om den - på overfladen - gavmilde erstatning stemt om, hvorvidt den er tilfredstillende.

Her stemmer 55,02 procent for 'Ja, det er en fin kompensation', mens 44,98 procent slet ikke mener, det er nok.

Sagen om Yousees plaster på såret har haft en enorm interesse siden nedbruddet nytårsaften, og flere af Ekstra Bladets læsere hæfter sig på facebook ved, at mange seere ikke kan bruge undskyldningen til noget som helst.

'Det kan min gamle mor sgu ikke bruge til noget (...) Fandeme trist!', skriver Claudia Jensen på Ekstra Bladets facebookside.

Henriette Roberts melder sig i koret af utilfredse seere:

'Min mor på 95 sad alene uden tv. Hun kan ikke bruge de film til noget som helst,' skriver hun

Også teleanalytiker John Strand påpeger, at flere ældre seere ikke finder gavn ved Yousees kompensation.

- Hvad med den 82-årige fru Hansen, som gerne ville have set dronningens nyårstale. Hun ønsker ikke at blive kompenseret med en actionfilm, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Mange af de ældre kunder er slet ikke i stand til at se filmene on demand på en Ipad eller en smartphone, men det er Yousee formentlig ligeglade med.

Lejefilm kan ikke ses uden boks
Kunderne får ifølge Yousees meddelelse til administratorerne adgang til filmene gennem Trailerkanalen (kanalplads 66) og Eventkanalen (kanalplads 100).

Udover adgangen til Viasat Film Premiere, får kunderne fem udvalgte lejefilm, som dog kun kan ses på PC, tablet, mobil eller tv-boks. Det kræver altså, at man har et af disse apparater, før man kan få glæde af lejefilmene.

Det samme gælder de 'over 250 populære film fra Viasat' som Yousee nævner i beskrivelsen af det attraktive plaster på såret.

1 af 2 Dronningens nytårstale gik i sort - nu undskylder Yousee med en filmpakke, som brugere allerede kunne få adgang til gratis. Foto: Ekstra Bladet
2 af 2 Dronningens nytårstale gik i sort - nu undskylder Yousee med en filmpakke, som brugere allerede kunne få adgang til gratis. Foto: Ekstra Bladet
305 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere