8 gode råd til din græsplæne

Start tidligt på foråret, hvis du vil undgå mos og visne pletter i græsplænen

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Riv græsplænen igennem med en gummi græsrive, når plænen er tør, for at fjerne gamle blade, grene osv.

Strø granuleret kalk. Græs vokser bedst, når pH-værdien er omkring 7, dvs. neutral. Fra november til marts kan du udstrø granuleret kalk i en dosis på 8-10 kilo pr. 100 m2. Denne dosis bringer normalt pH-værdien op i nærheden af 7. Mål evt. pH-værdien mrf lakmuspapir eller et pH-meter, der kan købes i byggemarkedet.

LÆS OGSÅ: Pleje af græsplæne

Udtynd store træer og buske. Skyggegivende store træer og buske kan udtyndes nu, så der kommer mere lys og luft til plænen. Mere sol og vind giver også mindre fugtighed.

Fjern mos fra plænen. Riv mosset væk med en almindelig rive eller kør din plæne igennem med en elektrisk mosfjerner.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du og forebygger mos i plænen

Brug en topdressing ved ujævnheder, og hvis græsset er gået ud flere steder. En topdressing består af en tredjedel god omsat kompost og to tredjedele sand/grus. Læg topdressingen i tynde lag på op til ca. 1 cm. Hvis tykkere lag udlægges, kan du blande lidt græsfrø i blandingen, græsfrøene vil så spire senere på foråret.

Fjern sneskimmel. Symptomer på angreb af sneskimmel er visne eller helt døde græspartier. Slimede hvide belægninger på græsstråene er også et tegn på sneskimmel. De visne partier fjernes med en græsrive. Hullerne kan dækkes med en topdressing iblandet græsfrø.

Slå græsset for første gang i år. Brug plæneklipperen, når plænen er helt tør og frostfri, græsset vokser og er ca. 6-8 cm langt, og jordtemperaturen 7-8 grader. Riv græsset efter slåning.
LÆS OGSÅ: Hvornår skal du slå græsset første gang

Giv gødning. Begynd med at give 4 kilo NPK gødning i april og fortsæt med 1 kilo pr. 100 m2 græsplæne om måneden i maj, juni, juli og august. Det får græsset til at vokse på bekostning af mosset.

LÆS OGSÅ: Gødning

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere