Beregn dine omkostninger ved en konvertering

Differencerenten er en af de store udgiftsposter ved en låneomlægning et realkreditlån. Regn ud, hvor mange omkostninger der er ved at omlægge dit lån, og hvad tilbagebetalingstiden er, med Bolius' beregner

Bolius har bygget en beregner som belyser hvilke omkostninger der er ved omlægning af lån. Foto: Lars Salomonsen/BorderPress.dk
Bolius har bygget en beregner som belyser hvilke omkostninger der er ved omlægning af lån. Foto: Lars Salomonsen/BorderPress.dk

Der kan være mange penge at spare ved en låneomlægning, men omkostninger til bank og realkreditselskab spiser ofte overskuddet op i de første par år. Differencerenten er en af de helt store udgiftsposter, mens diverse gebyrer også vægter tungt i regnskabet.

Opsiger du eksempelvis et lån på en million kr. den 7. februar 2017, koster det cirka 26.000 kr. i gebyrer og omkostninger til banken. I beløbet er der indregnet en skattebesparelse på differencerenten.

Ved hjælp af Bolius’ nye beregner kan du selv beregne et overslag over omkostningerne og se, hvor mange år der går før, rentebesparelsen er hentet hjem.

Eksperimenterer du lidt med beregneren finder du hurtigt ud af, at opsigelsesdatoen er afgørende for, hvor mange penge du kommer af med i differencerente. Princippet er, at jo tættere du kommer på to måneder før kvartalsskiftet – jo færre penge kommer du af med i differencerente.

Opsiger du dit gamle lån lige efter et kvartalsskifte, kommer du til at betale differencerente i næsten fem måneder, mens en opsigelse af lånet på den sidste bankdag to måneder før kvartalsskiftet kun bonner ud med differencerente i cirka to måneder.

Læs mere: Prøv Bolius beregner her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen