Er du skudt i SKAM? Indret med inspiration fra serien

Har du også lyst til at flytte ind i den norske kult-serie, så læs, hvordan du kan skabe ægte SKAM-stemning derhjemme

Foto: NRK
Foto: NRK

Det er nok ikke gået din næse forbi, at ungdomsserien SKAM har taget Norden med storm. I tre sæsoner har vi fulgt med i venskab, kærlighed og drama, som det har udspillet sig mellem gymnasieeleverne på Hartvig Nissens skole i Oslo - og her på Houzz kan vi ligesom så mange andre slet ikke få nok.

Den norske ungdomsserie Skam er blevet en kæmpesucces i både Danmark og Norge. Foto: NKR flash - 9. feb. 2017 - kl. 09:29 Godt nyt til SKAM-fans: Her kan du se fjerde sæson med danske tekster

Fjerde sæson af den norske serie, der - på trods af sit ungdommelige afsæt - appellerer til seere i mange aldre, forventes at have præmiere til foråret, og for at udfylde ventetiden har vi samlet inspiration til at indrette vores hjem som bl.a. Noora, Eva og William.

Køkkenet i kollektivet

I sæson 2 og 3 får vi indblik i, hvordan det er at bo i et kollektiv, når vi følger karaktererne Eskild, Linn, Noora og Isak, som alle bor sammen. Her er især køkkenet, som er stilrent med hvide låger, lyse træborde og hvide fliser, det sociale centrum, hvor mange følelsesmæssige øjeblikke udspiller sig. Det er blandt andet her, Isak og Even næææsten kysser for første gang.

Læs også: Hvide køkkener med sjove detaljer

Nooras værelse

I anden sæson følger vi Noora: En cool, klog og meget smuk pige, der aldrig er bange for at sige sin mening og altid forsvarer sine venner. Nooras soveværelse afspejler i dén grad hendes personlighed med dets strømlinede base og iøjnefaldende detaljer.

Vi har nok allesammen bidt mærke i det tankevækkende citat, hun har hængt op ved siden af sit spejl (’Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always’, red.), og fundet inspiration i de store, farverige puder i ikatmønster, som hun har brugt til at peppe sengen op med.

Evas garderobe

Eva er den første karakter, vi får et dybere kendskab til. Hun bor i et hus sammen med sin mor, som tit er på forretningsrejse og derfor lader Eva klare sig selv meget af tiden. I takt med at Evas vennesituation udvikler sig, bliver hendes forældrefri hjem hurtigt et populært hang-out spot - både kæresten Jonas og veninderne kravler ofte gennem hendes soveværelsesvindue.

Evas værelse er indrettet med farverige billeder mod en grå væg, og et af rummets mest fremtrædende møbler er stålskabet, som vi her på redaktionen gerne ville eje. På billedet ses en lignende variant; her brugt til opbevaring af sko.

Se også: Find ekstra plads til opbevaring i alle rum

Chris’ mormors hytte

Kunne du tænke dig at bruge ferien i en hyggelig hytte som Chris’ mormors, hvor pigerne tager på weekendtur i sæson 2? Udnyt, at dit sommerhus har autentiske trævægge og en atmosfære, der minder om mormorens hytte. Og kryds så fingre for, at dit sommerhus ikke er lige så ‘hjemsøgt’.

Williams køkken

Er William, skolens mest populære fyr, din favoritkarakter, og skal du netop til at renovere køkkenet? Jamen, så lad dig da inspirere af Williams moderne køkken! Bland hvidt, gråt og sort, og glem ikke at hænge Louis Poulsens lampe PH Snowball eller noget i samme stil over spisebordet. Slut af med grå armstole for et fuldendt udtryk.

Læs også: Opbevaring i soveværelset - tænk ud af skabet

Skoleskabene

Størstedelen af handlingen udspiller sig på skolens område, og her er der da også inspiration at hente. Find for eksempel nogle gamle skoleskabe på loppemarkedet eller på auktion, og brug dem til opbevaring af ting som bøger, glas og tilbehør.

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere