Kæledyr i boligen kan bremse et salg

Hundehår i boligen hitter ikke. Hver tredje vil enten have et prisnedslag på et køb eller går helt uden om boliger, hvor der har boet kæledyr

De er søde men kan også vise sig dyre i forbindelse med et hussalg. Foto: /ritzau/Jan Unger
De er søde men kan også vise sig dyre i forbindelse med et hussalg. Foto: /ritzau/Jan Unger

Mens havudsigt eller et nyt, moderne køkken kan sætte skub i et boligsalg, er der andre forhold, der virker helt modsat, når jagten på en boligkøber sætter ind. Det gælder for eksempel kæledyr.

En ny afstemning på Boligsiden.dk viser, at hver tredje af de brugere, der har afgivet svar, forholder sig skeptisk til de spor, dyr efterlader i boligen.

20 procent svarer, at de vil have et afslag i prisen, hvis sælger har holdt kæledyr, mens 12 procent ganske enkelt ikke er interesseret i at flytte ind i et hjem, hvor der for eksempel har været hund eller kat.

Se også: Boligkøbere vil indføre særligt rygermærke

Kradsemærker på gulvet
- Som sælger betyder det, at du skal være opmærksom på de spor, kæledyr efterlader i boligen, hvis du skal sælge. Er der kradsemærker på gulvet og panelerne, kan det godt betale sig at udbedre skaderne inden et salg, ligesom det er en god idé at fjerne vand- og madskåle, når potentielle købere kommer ud og ser huset eller lejligheden. Groft sagt handler det om at mindske de spor, dyrene efterlader, så det ikke bliver en unødvendig stor faktor i købers overvejelser, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

1,2 millioner katte og hunde
61 procent svarer, at det ikke har betydning for deres valg af bolig, om der har boet kæledyr på adressen. Og det er ganske heldigt, for især hunde og katte er afholdte blandt danskerne. Den seneste opgørelse over antallet af kæledyr i Danmark er fra år 2000 og udført af Danmarks Statistik.

Undersøgelsen viste, at der dengang var omkring 880.000 familier, der havde minimum ét kæledyr. Det svarer til 40 procent af det samlede antal familier her i landet. Katte og hunde er de mest populære firbenede venner, og i år 2000 var der intet mindre end 650.000 registrerede katte og 550.000 hunde.

- Som boligkøber udelukker man en stor andel af boliger, hvis man fravælger salgsemner, hvor husstanden inkluderer dyr. Det er dog klart, at det for nogle kan være nødvendigt på grund af allergier. For andre handler det i højere grad om den stand en bolig med særligt større hunde kan være i. Uanset hvordan man vender og drejer det, medfører hold af visse typer kæledyr ekstra slitage og brugsspor, siger Birgit Daetz.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen