Myte: Se om kaffegrums kan rense afløbet

Et gammelt husråd siger, at kaffegrums er godt til at rense afløbet. Men det passer ikke, fastslår Bolius i et svar til en bruger.

Kaffegrums kan genbruges på flere måder, men det er en dårlig idé at hælde det i køkkenvaskens afløb. Foto: Mikkel Andersen
Kaffegrums kan genbruges på flere måder, men det er en dårlig idé at hælde det i køkkenvaskens afløb. Foto: Mikkel Andersen

- Min datter smider kaffegrums i vasken, fordi hun mener, at det renser afløbet. Kan det virkelig passe?

Spørgsmålet blev for nylig stillet af en bruger til Bolius’ ekspertpanel, og svaret herfra er et rungende nej.  Det er en myte.

- Tværtimod kan kaffegrumset sammen med  fedt og andre madrester sætte sig på indersiden af rørene og medvirke til, at de stopper til, svarer Bolius fagekspert Tine Jensen, der står for Bolius’ mail-brevkasse Spørg Bolius.

Brug kogende vand
Den bedste måde til at forebygge, at vasken stopper til, er kogende vand. Gør det til en vane at hælde en kedel kogende vand i afløbet en gang om ugen. Det vil holde afløbet rent og åbent, suppler evt. med lidt opvaskemiddel først, da det kan hjælpe til med at opløse fedtet.

Kaffegrums er dog godt for mange andre ting.

Læs også: Sådan renser du afløbet under din køkkenvask

Du kan fx bruge det til at fjerne terande på kopperne eller rense stålvæsken. Gør det ved at hælde noget kaffegrums på en svamp og gnid derefter.

Kan bruges til meget andet
Fiskelugt, motor- og cykelolie kan også fjernes ved at gnide hænderne med kaffegrums, og det giver oven i købet bløde hænder. Kaffegrums kan også bruges til at skræmme kattene fra at besørge i dit blomsterbed.

Nogle dufte tiltrækker katte, mens andre dufte frastøder dem. Og kaffe er altså en af de dufte, som mange katte ikke kan lide. Det samme gælder stærke dufte som duften af citron og hvidløg. Jo kraftigere kaffe-, citron- eller hvidløgslugt, jo bedre, hvis du vil være fri for kattene.

Læs også: Hvordan undgår du, at fremmede katte går gennem kattelemmen

Endelig kan du smide kaffegrumset i kompostbunken, hvis du har sådan en, skriver Bolius.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer