Ny beregner: Se, hvad du kan spare med håndværkerfradrag

Bolius har lavet en beregner, der viser, hvor meget du kan spare på din næste vedligeholdelses- eller reparationsopgave med BoligJorordningen

Pr. 1. januar 2016, kan der opnås fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer. Screenshot: Bolius.dk
Pr. 1. januar 2016, kan der opnås fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer. Screenshot: Bolius.dk

Regeringens BoligJobordning skiftede med den nye finanslov karakter, så den i 2016 og 2017 fortrinsvis belønner boligejere, der ønsker at investere i klimasikring og energirenovering. For at gøre det nemmere for dig at gennemskue, hvilke besparelser det såkaldte håndværkerfradrag kan give, har Bolius udviklet en interaktiv fradragsberegner.

Se tema: Håndværkerfradrag

Som ordningen er pr. 1. januar 2016, kan du få fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer, der har et ’grønt snit’. Fradraget omfatter kun håndværkerens arbejdsløn og fx ikke byggematerialer.

Indtast din opgave og se besparelse
Ifølge Tine R. Sode, fagekspert i Bolius, kan den nye beregner over håndværkerfradraget, selvom den har enkelte mangler, belyse, hvor meget du maksimalt kan spare på et kommende byggeprojekt.

- Der er forskellige forudsætninger, som fx den enkelte boligejers skatteforhold, der gør det svært at lave beregneren til en eksakt videnskab. Men den kan uden tvivl give et fingerpeg om, hvilke besparelser boligejerne kan se frem til ved at anvende håndværkerfradraget, siger Tine R. Sode.

Foruden fradraget på 12.000 kr. kan boligejerne også indkassere et fradrag på 6.000 kr. til serviceydelser som fx rengøring, vinduespudsning og havearbejde. Denne del af fradraget er ikke med i Bolius’ beregner.

Prøv Bolius' håndværkerfradrags-beregner her.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen