Ny regering gør det billigere at låne til sommerhuse

Regeringsgrundlaget for den nye regering, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, indeholder flere milde gaver til indehavere af både helårshuse og fritidshuse. Læs om dem her

Regeringensgrundlaget indeholder gaver til sommerhusejerne. Foto: Jesper Ray/Bolius
Regeringensgrundlaget indeholder gaver til sommerhusejerne. Foto: Jesper Ray/Bolius

Den nye regering bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er blevet enige om en række initiativer, der får betydning for landets boligejere og sommerhusejere.

Læs også: Sådan beregnes din grundskyld

Det drejer sig om følgende initiativer i den nye regerings regeringgrundlag:

1. Den nuværende fastfrysning af beregningsgrundlaget for grundskylden vil gælde frem til de nye regler omkring boligbeskatningen træder i kraft i 2021. Dermed slipper en del boligejere i specielt de dyre området for stigninger i grundskylden på 5-7 procent i 2018, 2019 og 2020, Beregningsgrundlaget for grundskylden for 2017 er i forvejen fastfrosset gennem regeringens finanslovsaftale.

2. Det skattefrie bundfradrag ved udlejning af sommerhuse og helårsboliger bliver forhøjet. Der er ikke oplyst nogle konkrete tal, men det eksisterende bundfradrag for helårsboliger udgør mindst 24.000 kr. Det eksisterende bundfradrag ved udlejning af fritidshuse udgør 10.500 kr. og det dobbelte ved udlejning gennem et bureau.

3. Grænsen for belåning af fritidshuse gennem et realkreditselskab øges fra de nugældende 60 procent til 75 procent. Dermed bliver det billigere at finansiere et sommerhus, hvilket alt andet lige vil få sommerhuspriserne til at stige.

Se også: Regeringen: Udlændinge skal kunne købe sommerhus i Danmark

4. Regeringen foreslår en forsøgsordning, der gør det muligt for udlændinge at erhverve sig et sommerhus i udvalgte områder af landet. Dermed øges efterspørgslen efter fritidshuse, hvilket må forventes at få sommerhuspriserne til at stige.

Læs også: Læs Bolius guide til Udlejning af helårshus

Læs også: Køb af sommerhus

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen