Sådan bor du billigt blandt de rige

Du vil gerne bo i en velhaverkommune, men du har ikke pengene til det. Hvad gør du? Du rykker ind i et af de billigste områder i en dyr kommune

Du kan godt bo i en lejlighed ved siden af den rige villa-ejer. Foto: Boligsiden.dk
Du kan godt bo i en lejlighed ved siden af den rige villa-ejer. Foto: Boligsiden.dk

Se også: Bor du i Danmarks mest populære postnummer?

Går du op i penge og appearance, men har du kun det sidste, så er der råd for dig. Uden at være mangemillionær kan du faktisk købe en bolig i landets dyreste kommuner, men det kræver, at du er lidt kreativ og fleksibel med beliggenheden.

Der er enorme forskelle på boligpriserne indenfor enkelte kommuner, så nogle steder er der rigtig mange penge at spare ved at bosætte sig i den mindre 'fine' ende.

- Hvis du vil bo i Lyngby-Taarbæk eller Gentofte Kommune, er der store forskelle på de dyreste og billigste områder. Derfor kan du søge ud i en af kommunens billigere områder. Så bor du selvfølgelig ikke dyrest, men til gengæld kan du grine hele vejen nedad Lyngby Hovedgade eller Strandvejen velvidende, at du har en af kommunens billigste huslejer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Netop Lyngby-Taarbæk og Gentofte er to af de dyreste kommuner at bo i. Det er de, fordi de dels ligger tæt på København, og dels på grund af placeringerne ud til Øresund. Når en bolig er tæt på både by og vand, er der stor efterspørgsel, hvilket presser priserne i vejret.

Køb til halvdelen på den anden side af vejen
I både Lyngby-Taarbæk og Gentofte er der muligheder for at bosætte sig til kvadratmeterpriser, der ligger langt under de 72.164 kroner og 56.576 kroner, det koster at købe bolig i henholdsvis Taarbæk og Hellerup, der er de dyreste områder i de to kommuner.

I Lyngby-Taarbæk kan du flytte til Lundtofte på den anden side af Helsingør-motorvejen og få en kvadratmeterpris, der i gennemsnit ligger på 34.895 kroner. En aktuel søgning på Boligsiden.dk viser, at du kan få et hus på Lundtoftevej til en kvadratmeterpris på 37.171 kr.

Lignende besparelser kan der være i Gentofte Kommune, hvis du er villig til at bo i Helleruplund, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er 40.034 kroner, og hvor du lige nu kan få en ejerlejlighed på 88 kvadratmeter på Bernstorffsvej til 30.625 kroner. pr. kvadratmeter. Altså, en pris langt under gennemsnittet for området.

Forskel på over 800 procent i Randers
De store prisforskelle indenfor kommunegrænser er dog ikke et fænomen, der knytter sig udelukkende til hovedstadsområdet. Slet ikke.

Den største forskel på dyrest og billigst findes i Randers Kommune, hvor du får den dyreste kvadratmeterpris på 48.577 kroner i Mellerup, mens du kan købe en kvadratmeter bolig for 5.143 kroner i Gassum små 15 kilometer nord for Randers. Det er en forskel på 844,5 procent.

Vil du betale lidt mere, kan du rykke til for eksempel Borup, der ligger godt seks kilometer udenfor Randers. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris 8.977 kroner. Du kan for eksempel få en lystejendom på Borup Byvej med en kvadratmeterpris på 10.042 kroner.

- De store forskelle viser, hvor meget beliggenhed betyder for prisen. God beliggenhed skaber høje priser, men som køber kan du udnytte, når alle andre flokkes om optimal beliggenhed. Ved at tænke lidt anderledes, kan du spare rigtig mange penge, siger Birgit Daetz.

Kommuner med landets dyreste sogn/område (dyrest og billigste sogn/område)


1. Lyngby-Taarbæk:
- Taarbæk: 72.164 kr.
- Lundtofte: 34.895 kr.


2. København:
- Østervold: 59.787 kr.
- Husumvold: 28.654 kr.


3. Gentofte:
- Hellerup 56.576 kr.
- Helleruplund 40.034 kr.


4. Frederiksberg:
- Godthåb: 49.360 kr.
- Mariendal: 44.677 kr.


5. Randers:
- Mellerup: 48.577 kr.
- Gassum: 5.143 kr.


6. Aarhus:
- Sankt Lukas: 45.745 kr.
- Åstrup: 9.425 kr.

Største forskel i procent:

1. Randers Kommune – 844,5 %
2. Hjørring Kommune – 465 %
3. Lolland Kommune – 391,6 %

Største forskel i pris:
1. Randers Kommune – 43.434 kr.
2. Lyngby-Taarbæk Kommune – 37.269 kr.
3. Aarhus Kommune – 36.320 kr.

Forskel i pris i landets mest befolkede kommuner:
1. Aarhus Kommune – 385,4 %
2. Aalborg Kommune – 372,8 %
3. Esbjerg Kommune – 363,2 %
4. Odense Kommune – 252,3 %
5. København Kommune – 108,7 %

Sådan gjorde vi
Tallene er udregnet på baggrund af salgspriser for handlede villaer og rækkehuse i 2016 i hver kommune. Herefter har vi fordelt boligerne efter, hvilke af kommunernes sogn/områder, de er solgt i. Derved har vi udregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hvert sogn/område.
Se også: Danmarks dyreste: Sommerhuse for millioner

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere