Sådan fjerner du alger fra træværk

Er din træterrasse, dit plankeværk eller dine vindskeder fyldt med alger? Så er der to ting, du kan gøre

Hvis din træterrasse er helt grøn af alger, er der kun én vej til at komme af med dem: Du skal skrubbe den med vand og en stiv børste eller kost. (Foto: Torben Klint)
Hvis din træterrasse er helt grøn af alger, er der kun én vej til at komme af med dem: Du skal skrubbe den med vand og en stiv børste eller kost. (Foto: Torben Klint)

Der er generelt 2 ting du kan gøre med alger på dit udendørs træværk. Enten kan du skure det væk med vand og en hård børste, eller også kan du leve med det og betragte det som patina.

Læs også: Hvordan kan du se, om træværket trænger til vedligeholdelse?

Er alger skadelige for træværket?
Hvis du ikke synes, algerne er grimme, kan du godt lade dem sidde på dit udvendige træværk. Alger er nemlig ikke skadelige for træet de hverken nedbryder det materiale, de vokser på eller minimerer holdbarheden af det, ligesom de heller giver større risiko for fugtskader.

Sådan fjerner du alger fra udendørs træværk
• Skrub træet med vand og en hård børste

• Påfør algefjerner. Hvis ikke vand og børste er nok, kan du påføre algefjerner. Der findes produkter, som enten sprayes på eller påføres i en vandopløsning. De fleste produkter skal bruges i tørvejr, have ro til at virke. Læs brugsanvisningen, inden du begynder.

• Vask algefjerneren af, når den har virket i det tidsrum, brugsanvisningen anbefaler.

Læs også: 5 trin, når du skal male træværk

Husk også at tjekke, hvorfor der er mange alger på dit træværk. Alger trives bedst på fugtige og skyggefulde steder, så det er en god idé at undersøge, hvor fugten kommer fra er det fx vand fra en stoppet tagrende, som løber ned på din træterrasse og giver en masse ekstra fugt?

Læs også: Vedligeholdelse af havemøbler i træ

Algefjerner skal være godkendt
Du må kun bruge algebekæmpelsesmidler, der er godkendt at Miljøstyrelsen. Se godkendte midler på www.mst.dk.

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere