Gourmet-bager solgte kager trods rotte-risiko

Lauras Bakery åbnede selv om ingen vidste, om der kunne være flere rotter

Dagen efter den lille langhalede smittebærer blev set, sluttede fangelegen og rottens jagt på godtebrød. Den gik i en fælde. Arkivfoto.
Dagen efter den lille langhalede smittebærer blev set, sluttede fangelegen og rottens jagt på godtebrød. Den gik i en fælde. Arkivfoto.

Haps!

En lækkersulten rotte på rov hos gourmet-bageren Lauras Bakery er nu død.

Men både inden og efter sit endeligt nåede den at forvolde store problemer for kædens filial i Charlottenlund, som ligger i velhaverkommunen Gentofte.

Personalet opdagede den smittefarlige gnaver 15. september og lukkede straks virksomheden og kasserede brød, kager og emballage, som den skulle.

Se også: Rotter lukker restaurant i ugevis

For hurtigt i gang
Kommunens rottefænger ilede samme dag til med fælder og en pose mel, som han strøede ud over gulvet, for at man derved kunne se, hvor den lille plageånd færdedes.

Allerede dagen efter sluttede fangelegen og rottens jagt på godtebrød. Den gik i en fælde.

17. september 2015 samler virksomheden fælderne sammen, rengør og desinficerer virksomheden og starter salg af fødevarer, selv om hverken Fødevarestyrelsen eller skadedyrsbekæmper har været ude for at genåbne virksomheden, skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

Og den går ikke: I Danmark skal fødevaremyndigheder og skadedyrseksperter af hensyn til folkesundheden godkende, at virksomheder, der har haft besøg af skadedyr, må genåbne.

Og ifølge Fødevarestyrelsen genåbnede Lauras Bakery tidligere, end rottefængeren havde godkendt. Der skulle have været garanteret rottefrit i to døgn, før man måtte åbne og sælge brød og kager.

Se også: Disse slimede rotter angreb Disney's danske bageri

Om igen
Så Lauras Bakery fik en indskærpelse af Fødevarekontrollen og blev lukket igen 17. september, hvor den blev beordret til igen at destruere fødevarer og emballager. Rottefængeren lagde så nye melspor ud på gulvene, og efter 48 timer genåbnede bageren – uden rotter.

Ekstra Bladet ville gerne have haft et interview med ledelsen i bagerkæden, men efter en længere samtale med en repræsentant for virksomheden meddelte vedkommende, at virksomheden ikke ønskede at udtale sig.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport skulle Lauras Bakery have oplyst: ’Vi vidste ikke, at vi ikke måtte åbne, før skadedyrsbekæmper og Fødevarestyrelsen har konstateret, at virksomheden er fri for skadedyr’.

Se også: Sandwiches svedte i gourmet-bageri

Se også: Kagedirektør lægger sig fladt ned

Købmanden har på fem måneder fået hele syv bidende sure smileys ledsaget af bøder, hvilket gør Istanbul Bazar til danmarksmester i sure smileys. Foto: Jan Unger Fødevarer - 15. sep. 2015 - kl. 08:41 Rottelort og 'ualmindelig stærk urin-lugt' hos berygtet købmand

Se også: Rotte åd af 7-Elevens pølser - nu er den død

14 kommentarer
Vis kommentarer