TV: Er dette dyrplageri?

En ung mand havde i weekenden taget sin amerikanske tårnfalk med til rockkoncert. Han mener ikke, fuglen har noget imod at være med, men Dyrenes Beskyttelse anbefaler at man lader sine dyr bliver hjemme. SE TV-KLIP

Fuglen Kompis var med til heavykoncert. Er det dyrplageri? (Foto: Magnus Bjerg)
Fuglen Kompis var med til heavykoncert. Er det dyrplageri? (Foto: Magnus Bjerg)

Se fuglen til heavy-koncert i tv-klippet herover og stem i boksen ved siden af artiklen
----------------

Er det dyrplageri at tage sin fugl med til Heavy Metal-koncert ?

Det havde Jakob L. i hvert fald gjort lørdag aften, da han var rockkoncert med metalbandet Barricade på Refshale Festival.

Da bandet fyrede den af med hård tråd og heavybrøl, sad Jakobs amerikanske tårnfalk, Kompis, og krummede sine kløer tæt om hans finger, mens den baskede sine vinger over hans dåseøl.

- Mennesker og høj musik - det påvirker den ikke, sagde Jakob L. til ekstrabladet.dk, der mødte ham til metalfestivalen.

Social fugl
Faktisk er Kompis glad for at befinde sig i større selskaber, forklarer fugleejeren:

- Den puster sig helt op, når der kommer mange mennesker omkring den. Så sidder den lige og laver lidt ekstra show, siger han.

Og Kompis sidder da også og rocker med hele dens lille falkekrop, når musikken spiller. Den er vant til heavy - fuglen var nemlig også med til Copenhell festivalen, fortæller Jakob Lastrup

- Kompis er 'bird of prey'. En 'heavy-bird'

- Men er det ikke dyrplageri, det her?

- Overhovedet ikke. Hvis den har det dårligt, giver den mig et skrig i øret, og så sætter jeg den direkte tilbage. Og det er altså et falkeskrig, der er sindssygt højt, siger Jakob Lastrup.

Læs også:

Se også: Eks-præst risikerer fængsel for dyre-drab

Lad dyret blive hjemme
Ekstrabladet.dk viste videoen, hvor Kompis lytter til heavy, til Dyrenes Beskyttelse. Her understreger de, at det naturligvis er forskelligt fra dyr til dyr, men at de generelt ikke anbefaler at man tager sit dyr med til koncert:

- Mange dyr har en anden opfattelse af situationerne end os mennesker, og for dyrene kan det derfor være meget stressende at være med til et arrangement som eksempelvis en koncert. De er derfor tit bedre tjent med at blive hjemme i vante omgivelser uden stress og gener, skriver Ida Maria Just, der er presseansvarlig hos Dyrenes Beskyttelse, i en mail til ekstrabladet.dk.

Læs også:

nationen - 16. nov. 2010 - kl. 15:22 Pingviner i juletøj - synd eller sjovt?

- Nu kender vi ikke til den specifikke fugls adfærd, når den ikke er til koncert, og det er derfor svært at sammenligne, men Dyrenes Beskyttelse vil bestemt anbefale, at man lader den blive hjemme. Musikken kan være til gene for dyret, ligesom de mange mennesker og eksempelvis hundes tilstedeværelse kan virke stressende, skriver Ida Maria Just.

Hvad mener du - Er dette dyrplageri eller bare sjov? Diskuter herunder.

Er det dyreplageri at tage fuglen med til rockkoncert?

Se resultat

Er det dyreplageri at tage fuglen med til rockkoncert?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen