100.000 hunde går tur på internettet

20 millioner hunde bliver afivet hvert år på verdensplan. Nu bliver 100.000 virtuelle hunde sendt på online-tur for at hjælpe de levende hunde

100.000 hunde går tur på nettet i næste uge. De mange hunde går for at skabe opmærksomhed om de brutale aflivninger af gadehunde verden over. (Foto: Colourbox)
100.000 hunde går tur på nettet i næste uge. De mange hunde går for at skabe opmærksomhed om de brutale aflivninger af gadehunde verden over. (Foto: Colourbox)

100.000 hunde får en lang gåtur på nettet d. 24 januar. Hundene, der er cyberdyr, der ikke findes i virkeligheden, skal gøre opmærksom på deres fysiske artsfællers skæbne.

Læs også:

Se også: Hunden er stadig vores bedste ven

Hvert år aflives omkring 20 millioner hunde verden over. Hundene aflives med frygtelige metoder som blandt andet kvælning eller forgiftning, og en af de mest udbredte undskyldninger fra myndighederne er frygten for rabiessmitte, skriver dyrebeskyttelsesorganisationen WSPA i en pressemeddelelse.

Se også: Kæmper for at redde Bangkoks dyr

Men masseaflivningerne af hunde kan ikke bekæmpe rabies. Det kan kun massevaccination, og derfor samarbejder vi med myndigheder i rabiesramte områder for at vaccinere hunde og dermed stoppe sygdommen fra at sprede sig, skriver WSPA.

Det er for at skabe opmærksomhed om de mange barbariske - og meningsløse - aflivninger, at WSPA om en uge sender de mange hunde afsted på internettet. Alle 100.000 firbenede vandrere vil have et budskab, som man kan læse ved at holde musen over hunden.

Du kan læse mere om den virtuelle hundelufter-tur og vælge din egen hund at gå tur med her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen