Kim politianmeldt: Lavede farlig mad til børn

Myndighederne griber ind mod kok, som har lavet farlig skolemad

Det er ikke uden grund, at Fødevareskontrollen i disse måneder har et meget skærpet opsyn med kokken Kim Kolls, som står bag en catering-virksomhed i Køge, Kolls & Ko, som producerer mad til børn på skoler i Køge og Ringsted.

Han bryder nemlig igen og igen de regler, der skal sikre børnene mod at blive syge af hans måltider. På kort tid har han fået fire bidende sure smileys og er i flere tilfælde blevet politianmeldt.

Lummer og farlig
Det første regelbrud blev afsløret i septemer i fjor, hvor kontrol-myndigheden opdagede, at maden blev opbevaret for længe ved lummer-temperaturer, hvorved den blev farlig.

Han fik en bidende  sur sure smiley, men blot et par måneder senere var den stadig helt gal:

’Det er Fødevarestyrelsens vurdering at det er forbundet med en sundhedsskadelig risiko at indtage dagens produktion, da den er temperaturbelastede,’ skrev myndigheden i november.

Maden blev kylet ud, inden det endte ude hos børnene.

Spindelvæv og fedt-snask
Men han fortsatte med at svigte.

I februar var der beskidt i produktionen, opdagede Fødevarekontrollen. Eksempelvis var hang der over komfuret spindelvæv og fedt-snask, der kunne falde ned i maden.

Ved samme lejlighed blev han politianmeldt for ikke have styr på sin egenkontrol.

Og det forsatte. Forrige fredag greb Fødevarekontrollen igen ind netop som han skulle til at sende mad ud til 270 børn.

Hans virksomhed blev politianmeldt for at producere skolemad, der ifølge Fødevarekontrollen var 'sundhedsskadelig'. Det var nærved blevet leveret, men stoppet i sidste øjeblik.

78 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere