Kontrol i Føtex: Skimmel, skidt og fluer i melet

Fødevarekontrollen kritiserer en Føtex-bager sønder og sammen for jammerlig hygiejne

Det sværmede med bananfluer i bageriet- og i de åbne mel-sække på et lager.

Bagerens vægt og kasserne til dej og korn var møgbeskidte.

Hans ellers rene remedier blev splattet til med snavset snask fra opvasken.

Der var skimmel i loftet flere steder. Og på en væg.

Sur smiley og bøde

Under et næsten tre timer langt tilsyn hos Føtex' bageri i Kronprinsensgade i Esbjerg fandt Fødevarekontrollen for tre uger siden en række brud på fødevarereglerne. Det udløste en bidende sur smiley, en bøde og to indskærpelser, viser en kontrolrapport, der netop er blevet offentliggjort.

Føtex erkendte ifølge Fødevarekontrollens rapporten, at melet med bananfluer burde være kasseret tre dage forinden, men det skete altså ikke - og Føtex får kritik for ikke har have sikret sig mod skadedyr.

Godt nok var en skadedyrsbekæmper blevet kontaktet. Om mandagen. Han var blot ikke dukket op om torsdagen, da Fødevarekontrollen troppede op. Så Føtex fik kritik for manglende skadedyrssikring.

Uenig med Fødevarestyrelsen

Føtex' kommunikationskonsulent Martin Møller Aamand lover i en mail til Ekstra Bladet, at der ikke har været risiko for fødevaresikkerheden.

'Det er vigtigt for os at understrege.'

Han skriver, at Føtex ikke er fuldt ud enig i Fødevarekontrollens konklusioner, men  alligevel tager man kritikken til efterretning

'Dagen efter kontrolbesøget - det vil sige den 4. september - blev der punkt for punkt rettet op på de områder, som Fødevarestyrelsen havde kritiseret. Vi har siden ad flere omgange inviteret Fødevarestyrelsen på opfølgende kontrolbesøg, så den pågældende Føtex-bager kan få sin glade smiley igen, skriver han.

31 kommentarer
Vis kommentarer